monsen i indre troms

Trykk på kartet for å komme til kartsiden.
Trykk på kartet for å komme til kartsiden.

Monsen går i Indre Troms 1.-5. august

Dag 1: Innset/Rostamo (bomveg)– lsdalen (ca 13 km)  

Dag 2: Isdalen - Gappohytta (ca 13 km)   

Dag 3: Gappohytta - Goldahytta (12 km) 

Dag 4: Matpakketur: Goldahytta - Treriksrøysa (3 km), retur samme vei eller rundt Golddajavri
(7 km)

Dag 5: Goldahytta – Riksveien (13 km) 

Hver dagsetappe starter ca. kl.11 og det er forventet å være i camp ca. kl.16.
​​​​​​​
Se turbeskrivelse på UT.no

Følg med på NRK sine sommersider.

Praktisk info: 

Transport: 

Det er ikke mulig å komme helt til startstedet i Rostadalen med offentlig transport. Det går rutebuss til Nordkjosbotn og til Øverbygd, derfra må man ta drosje fram til statstedet. Rute 100 går fra Tromsø til Nordkjosbotn, og rute 106 fra Buktamoen (innlandet) til Øverbygd. Derfra må man ta drosje til startstedet øverst i Rostadalen. Det er ca 6,5 mil fra Nordkjosbotn til startpunktet og ca 3 mil fra Øverbygd og til startpunkt. Det er ikke mulig å reise kollektivt fra Tromsø via Buktamoen til Øverbygd på samme dag. Sjekk ruteinfo her. 

Søndag 5/8 går det buss fra Galggo/Skibotndalen med det finske busselskapet Eskelisen Lapin Linjat. Man må gi tegn til bussen for å bli tatt på. Nærmeste holdeplass i rutetabellen er Kilpisjärvi, retkeilykeskus. Bussjåføren har fått beskjed om påstigende passasjerer ved Galggo denne datoen. (NB: Rutetabellen oppgir finsk tid.)

En minibuss fra Troms Turlag, med plass til 16 passasjerer, kjører fra Tromsø til Rostadalen tidlig om morgenen den 1/8 – førstemann til mølla. Plassbestilling gjøres til troms@dnt.no

Parkering: 

Dag 1: Det er svært begrenset med plass på sommerparkeringen øverst i Rostadalen. (NB: Bompenger 75,-) Det er også mulig å parkere på vinterparkeringsplassen 7 km lenger nede i dalen og ved Rostadalen ungdomshus som ligger på venstre side, rett etter starten av skogsbilveien. 

En minibuss vil transportere turgårere mellom ungdomshus-vinterparkering-sommerparkering/startsted mellom kl. 08.30-11.30 onsdag 1.8, med retur fra kl. 19.00-22.00. Pris: 50,- for voksne og 25,- for barn. Vipps eller kontant. 

Dag 2: Parkering på Rognli i Signaldalen. Stor parkeringsplass. Følg T-merket rute til Gappohytta. 

Dag 3 og 4: Her er det flere alternativ: 

-Gå fra Rognli

-Parker ved Galggo i Skibotndalen, her er det stor parkeringsplass. (Man kan også parkere langs veien inn mot parkeringa. Det er også en mindre parkering like før.) Følg T-merket rute over fjellet til Goldahytta, ca 4-5 timer. 

-Parker ved tollstasjonen, stien starter noen hundre meter lenger sør. Gå langs Kilpisvannet til Treriksrøysa og videre til Goldahytta, ca 4 timer. 

-Kjør til Kilpisjarvi Retkeilykeskus (Kilpisjärvi vandrersentrum) ta Mallabåten over Kilpisvannet, gå via Treriksrøysa til Goldahytta, ca 1,5 timer. Kontaktinfo Mallabåten

Kart:

Norges-serien Skibotndalen 10149 1: 50 000

Hyttene: 

Gappo- og Goldahytta er ubetjente hytter, uten salg av mat. Det vil dessverre ikke være mulig å overnatte/lage mat på dissse hyttene fra 2.-4-august under NRK-produksjonen, så alle besøkende må ha med telt, eget kokeutstyr og mat for hele turen. 

Toalett: 

Alt toalettpapir skal tas med for å ikke legge igjen spor, pakk en egen pose til dette. Sett gjerne fyr på toalettpapiret der det ikke er fare for å antenne vegetasjonen rundt. Unngå våtservietter. Det vil være et system for toaletter både ved teltleiren og ved hyttene. 

Bruk av åpen ild og stormkjøkken: 

Det er skogbrannfare i indre strøk. I tidsrommet 15.april til 15.september er det forbudt å gjøre opp ild i nærheten av skog og annen utmark. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann. Vær varsom ved bruk av åpen ild og stormkjøkken. Bruk eksisterende bålplasser og slukk godt etter deg. En god regel er å ha bål nær vannkilder, i snøfonner eller på stein. Vi oppfordrer alle til å ta ansvar og være forsiktige. Følg ellers instruksjoner som blir gitt underveis. 

Tilgang på vann

Studèr kartet før du drar ut. Det er generelt god tilgang på vann underveis og det finnes vannposter i teltleiren og ved hyttene. 

Tilgang på mat: 

Alle må ha med proviant i sekken for alle dagene, både tørrmat og middag. Hyttene er ubetjente og har ikke matlager. 

Hund:

Skal du ha med hund, må du huske nødvendig vaksine, samt chip og hundepass som kreves for å gå gjennom Sverige. Går du inn i Finland må du ha nødvendig vaksine der også.

Annet:

Fantorangen er der Sommeråpent sendes fra:

Indre Troms:
1. og 2. august: Øverbygd, 3.-5. august: Skibotn

Faste tider:
14.30 – 15.00     Fantorangen møter barn
15.00 – 16.30     Aktiviteter + fellesdans til 'Så ute på tur'
17.00 – 17.30     Fantorangen møter barn
18.30 – 19.00     Fantorangen møter barn

Minutt for minutt-reglene

Før du reiser på tur med Monsen er det noen ting som er viktig å huske på. Sjekk ut Minutt for minutt-reglene.

Vil du være frivillig?

Vi trenger folk i Indre Troms.

Her skal Monsen gå

Monsen starter 12.juli på Hardangervidda. Deretter går turen videre til Jotunheimen, Vesterålen og Indre TromsAnnonse