Turer og aKtiviteter


OBS! Alle turene kanselleres da landsmøtet gjennomføres digitalt


Arrangement på fredagen

Haugesund Turistforening har gleden av å invitere landsmøtedeltakerne til Vibrandsøy fredag ettermiddag den 12 juni og til Staalehuset samme kveld. 

Deltakerne må spasere fra Landsmøtehotellet til Staalehuset, en fin tur gjennom havneområdet i Haugesund på ca 1,8 km. Mellom Staalehuset og Vibrandsøy vil det gå skyttelbåt hele ettermiddagen/kvelden (16.00 til 21.00).

Haugesund Turistforening ønsker å utfordre noen foreninger til å ro med gamle livbåter fra landsmøtehotellet til  Vibrandsøy. Mer info om dette kommer senere…

På Vibrandsøy blir det lagt opp til flere aktiviteter, blant annet:

·        Tur i friluftsområdet på Vibrandsøy

·        Omvisning i Villa Vibrandsøy, HTs nye kystfriluftsprosjekt

·        Sjømatbuffet Staalehuset

·        Konsert Staalehuset

Påmelding gjøres i hovedpåmelding til landsmøtet.
Vibrandsøy
Vibrandsøy Foto: Alexander Urrang HaugeTurprogram for DNTs Landsmøte 2020 i Haugesund


Turer med turkoordinatorer før landsmøtet


GULLRUTA - 6 mulige alternativ: 

Pris: Oppgjør via app på hver hytte.

Gullruta

Gullruta. (6 forskjellige turmuligheter). For de som ønsker å gå hele Gullruta blir det 5 overnattinger. Men denne ruta gir deg mulighet til å komme inn på turen hver eneste kveld, for de som ikke kan gå hele turen eller ikke når frem til Seljestad til starten lørdag morgen.  Det går egen koffert-transport til Haugesund fra hver startplass.

Alle turene går i områder med tydelige stier, og turene er uten turleder. På deler av turene vil det være turkoordinator. Det vil også være representant fra Haugesund Turistforening på noen av hyttene.

Transport: Gullruta går i fjellet. Men E-134, Haukelivegen snor seg nede ved fjorden under. Dette gir en unik mulighet til å tilpasse Gullrute-turen til hvor mange dager du har til rådighet. På denne vegen trafikkerer rutebussen Haukeliekspressen, mellom Oslo og Haugesund med flere daglige avganger i begge retninger. Den korresponderer også med buss fra Bergen omtrent der Gullruta starter, og med Setesdalsekspressen fra Kristiansand ved Haukeligrend. Det er også lokale busser mellom Odda og Haugesund som passerer.1. Hele Gullruta; Vintertun – Opheim, påmelding tur 1.

Lørdag 6. juni kl. 11:00:

Vi samles på Vintertun ved E 134. Umerket, men god sti frem til Sandbotnvatn. Stigning ca 600 m. Stikryss og merket sti videre til Simlebu for overnatting (ca 8 timer). De påfølgende dagene går vi stort sett på T-merket sti til Sandvasshytta for overnatting (ca 5 timer). Så via Blomstølen til Storavassbu for overnatting (ca 7 timer). Siden til Løkjelsvatnhytta (Overnatting) (ca 7 timer) og til slutt til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Siden går vi til Oppheim (ca 2 timer) og tar rutebuss til Haugesund eller tilbake til bilene våre.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118151/879367/

2. Gullruta; Rullestad – Opheim, påmelding tur 2.

Lørdag 6. juni kl. 17:30:

Vi samles ved busstoppet for Haukeliekspressen på Skrumme. Ved østre inngangen til tunnelen ved Rullestad. Først på veg/traktorveg, så på T-merket sti til Simlebu for overnatting. Her slår oss sammen med de som startet tidligere på dagen fra Vintertun. De påfølgende dagene går vi stort sett på T-merket sti til Sandvasshytta for overnatting (ca 5 timer). Så via Blomstølen til Storavassbu for overnatting (ca 7 timer). Siden til Løkjelsvatnhytta (Overnatting) (ca 7 timer) og til slutt til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Siden går vi til Oppheim (ca 2 timer) og tar rutebuss til Haugesund eller tilbake til bilene våre.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118158/879378/

3. Del av Gullruta; Markhus – Opheim, påmelding tur 3.

Søndag 7. juni kl. 17:30.

Vi samles ved busstoppet for Haukeliekspressen på Skålnes øst for tunellen ved Markhus. Først på veg/traktorveg, så på T-merket sti til Sandvasshytta for overnatting. Her slår oss sammen med de som har startet tidligere på Gullruta.

De påfølgende dagene går vi stort sett på T-merket sti via Blomstølen for lunsj, til Storavassbu for overnatting (ca 7 timer). Siden til Løkjelsvatnhytta (Overnatting) (ca 7 timer) og til slutt til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Siden går vi til Oppheim (ca 2 timer) og tar rutebuss til Haugesund, eller buss østover for å hente eventuelle parkerte biler.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118163/879383/

4. Del av Gullruta; Kyrping/Frette – Opheim, påmelding tur 4.

Mandag 8. juni kl. 17:30.

Vi samles ved Best-bensinstasjon, busstopp for Haukeliekspressen på Tjelmeland/Kyrping. Først i private biler til Frette, så på T-merket sti til Storavassbu for overnatting. Her slår oss sammen med de som har startet tidligere på Gullruta.

De påfølgende dagene går vi stort sett på T-merket sti til Løkjelsvatnhytta (Overnatting) (ca 7 timer) og til slutt til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Siden går vi til Oppheim (ca 2 timer) og tar rutebuss til Haugesund, eller tilbake til parkerte biler.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118167/879388/

5. Del av Gullruta; Etne/Hardeland – Opheim, påmelding tur 5.

Tirsdag 9. juni kl. 18:00.

Vi samles ved Kjøpesenteret i Etne, busstopp for Haukeliekspressen. Først i private biler til Hardeland, så på T-merket sti og i sikre stiger opp til Løkjelsvatnhytta for overnatting. Her slår oss sammen med de som har startet tidligere på Gullruta.

De påfølgende dagene går vi stort sett på T-merket sti til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 6 timer). Siden går vi til Oppheim (ca 2 timer) og tar rutebuss til Haugesund, eller tilbake til parkerte biler.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118174/879394/

6. Olalia Fjellstove; Ølen/Opheim – Opheim, påmelding tur 6.

Onsdag 10. juni kl. 18:00.

Vi samles ved veikryss til Olalia, busstopp for Haukeliekspressen mellom Etne og Ølen. Først i private biler til parkeringsplassen på Oppheim, så på sti/traktorveg til Olalia Fjellstove for overnatting. Her slår oss sammen med de som gått hele eller deler av Gullruta. Neste dag går vi på sti/veg til Oppheim og tar rutebuss til Haugesund, eller tilbake til parkerte biler.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118180/879401/

Turer med turledere før landsmøtet


7. Folgefonna på langs – (sørfonna):

Onsdag 10. juni kl 9:00

I buss fra Haugesund til Sunndal i Kvinnherad. Vi følger Keiserstien frem til Gardshammarstølen hvor vi forhåpentlig kan ta på oss skiene for å ta oss opp til Fonnabu for overnatting. Det bli lagt opp til felles middag. Om været tillater det, går vi neste dag over toppen av Folgefonna, og følger denne sørover mot Sauanuten. Her går vi av Fonna og går på umerket sti ned til bussen som venter ved Vassvikvatn/Vintertun. Buss tilbake til Haugesund torsdag kveld.

Pris: 1 800 kr. Inkluderer busstransport, mat og overnatting. Min 10 maks 14 deltakere.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118189/879407/

8. Utsira – Nordvikgården:

Onsdag 10. juni kl. 19:15.

Rutebåt fra kai på Risøy i Haugesund, til Utsira, Norges minste kommune. Felles middag på Nordvikgården, og rusletur på Utsira på egen hånd. Torsdag blir det guidet tur rundt øya og fyret, samt vandring på veg og umerka stier.

Pris: 700 kr. Inkluderer ferge, mat og overnatting. Min 10 maks 30 deltakere.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118192/879411/

9. Geitungen Fyr – Karmøy.

Torsdag 11. juni kl. 9:30.

I egen buss fra Haugesund til Skudeneshavn på Karmøy. Underveis stopper vi på en av de vakre badestrendene her på «palme-kysten», før vi drar med egen båttransport ut til Geitungen Fyr. Fyret som er et vernet fyr i vest-leden, disponeres som turisthytte av Haugesund Turistforening. Turen hjem går på østsiden av Karmøy, og blir det tid så besøker vi Olavskirken (år 1250) på Avaldsnes og Viking-gården på Bukkøy like ved kirken.

Pris: 500 kr. Inkluderer buss, båttransport og enkel servering. Ta med niste. Min 10 maks 30 deltakere.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118199/879418/

10. Haugesund Padletur.

Torsdag 11. juni kl. 17:00.

Fra Hotell Maritim i kajakker. Vi padler i bynært havnebasseng; Risøy, Hasseløy, Vibrandsøy.  Smedasundet – Karmsundet – Tonjer Fyr. Været bestemmer turruta.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118213/879432/

Turer med turledere etter landsmøtet


11. Markhus – Sandvasshytta – Langfoss.

Søndag 14. juni kl. 9:30.

Private biler fra Haugesund til Markhus i Åkrafjorden. Bratt opp på sti til fin utsikt over fjorden, Sunnhordland og Folgefonna. Siden til Sandvasshytta for felles middag og overnatting. Muligheter til fine kveldstur. Mandag på sti via Vaulavatn og ned lands Langefoss, til Åkrafjorden.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118214/879433/

12. Bergstø – Sauabrehytta – Bergstø.

Søndag 14. juni kl. 9:30.

Private biler fra Haugesund til Bergstø. Først på traktorveg så i terreng til Sauabrehytta. Noe bratt og ulendt. Muligheter for kveldstur på egen hånd i området Folgefonna Nasjonalpark og ved brekanten av Fonna. Felles middag og overnatting på Sauabrehytta. Tilbake til Bergsø mandag.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118215/879435/

13. Bømlo – Siggjo (474 moh).

Søndag 14. juni kl. 9:30.

Før hjemreise kan en nå en tur oppom Siggjo. Fjellet har en karakteristisk profil og er synlig fra hele Sunnhordland. På klare dager er Siggjo synlig fra byfjellene rundt Bergen. God sti. Lokal turleder.  Vi regner med å være tilbake i Haugesund ca kl 14:00.

Pris: 400 kr. Inkluderer busstransport. Ta med niste. Min 10 maks 50 deltakere.

Påmeldingslenke: https://www.dnt.no/aktiviteter/118216/879436/

14. Sveio: Lyngholm – Ryvarden – Mølstrevåg.

Søndag 14. juni kl 9:30.

I buss til Lyngholm og fottur i kystkultur langs strendene ved Sletto. God sti i åpen lynghei med noen våte partier. På Ryvarden får vi omvisning på Flokehyttene som er under bygging her ute i havgapet. Vi kan kjøpe oss en lunsj på Ryvarden Fyr, før vi spaserer videre på grusvei til Mølstrevåg hvor bussen plukker oss opp og returnerer til Haugesund. 

Pris: 270 kr. Inkluderer busstransport. Ta med niste. Mulighet for kafe på Ryvarden. Min 10 maks 50 deltaker.

Påmeldingslenker: https://www.dnt.no/aktiviteter/118219/879438/

15. Vindafjord/Vats: Ørnaberget og Veldehytta.

Søndag 14. juni kl: 9:30. 

I egne biler på E 134 mot Oslo. Vegskilt viser Knapphus, kjør deretter ca 2 km til vegkryss Eikesdal. Følg veg ca 700 m hvor vår kjentmann og lokalhistoriker Jon Olav Velde venter oss. Han tar oss med på topptur til Ørnaberget. Omkring 7 km tur ca 4 t. Traktorveg og sti med noen bratte partier. Fra Ørnaberget er det fin utsikt over Vats og mot Vatsfjorden samt mot Ølensvåg. Lettgått terreng.

Påmeldingslenker: https://www.dnt.no/aktiviteter/118220/879439/


Turer på egenhånd


16. Tur på egen hånd. Kyststien fra Asalvik til Skjelavik.

Når som helst: Kyststien er en hverdagstur for haugesundere, og snor seg over haug og hammer langs strandsonen nord for byen. En kan fint gå fra hotellet og til Asalvik badeplass. Her starter egentlig stien. Turen er merket med skilt, og går like forbi riksmonumentet Haraldshaugen. Stien ender ved boligbebyggelse i Skjelavikvegen, og her kan en gå til busstopp, og ta bybussen tilbake til sentrum, om en ikke vil gå stien tilbake igjen. Kart/turbeskrivelse fås på HT`s stand ved resepsjonen på hotellet.

17. Tur på egen hånd. Haugesund på langs.

Når som helst: Dette er en del av ruta til HT årlige storsatsing; turmarsjen «Haugesund på   langs» der en er innom 7 bynære topper. Vår landsmøtevariant er kortere og kun innom 2 av toppene. Svartups og Orkjå. Fin tur med utsikt over byen. Rutebuss til Bleikmyr der en kan gå inn i terrenget. En følger sti til Eivendsvatn/Stemmen ved turområdet Djupadalen. En kan fint spasere til byen, men rutebudd går hver halvtime til sentrum. Kart/turbeskrivelse fås på HT`s stand ved resepsjonen på hotellet.

18. Tur på egen hånd. Haugesund – Idrettsparken med klatrehallen – Haraldsvang – og Djupadalen.

En kan gå fra sentrum, men og ta buss 202 til Idrettsparken eller Steinerskolen. I Idrettsparken ligger klatrehallen, som HT eier sammen med det lokale klatrelaget. Her er også svømmehall, ishall, friirdettshall og idrettslagenes klubbhus. Friområdet Haraldsvang ligger like ved, og her er det friluftsbad med stupetårn i Skeisvatnet. Det er en fin rundtur å gå opp til friluftsområdet Djupadalen. Her kan en ta turen oppom toppen Orkjå, med fin utsikt over byen. HT disponerer en gammel bolig i Djupdalen, kalt «Friluftslives hus». Her har vi samlingene «Friluftsliv for alle - hele året», et friluftstilbud tilrettelagt for funksjons- og utviklingshemmede. Vi har og tilbudet «Helse i hvert steg» i dette området. Dette er et tilbud for personer med psykiske helseplager. Byens orienteringsklubb bygger også nytt klubbhus her. Det er bademuligheter i Eivindsvatn, ved Stemmen. På vegen like ved er busstoppet for buss til sentrum. Kart/turbeskrivelse fås på HT`s stand ved resepsjonen på hotellet.

Tur 1: Vintertun - Opheim
Tur 1: Vintertun - Opheim
Tur 1: Vintertun - Opheim
Tur 1: Vintertun - Opheim
Tur 1: Vintertun - Opheim
Tur 1: Vintertun - Opheim
Tur 2: Rullestad - Opheim
Tur 2: Rullestad - Opheim
Tur 2: Rullestad - Opheim
Tur 2: Rullestad - Opheim
Tur 3: Markhus – Opheim
Tur 3: Markhus – Opheim
Tur 3: Markhus – Opheim
Tur 3: Markhus – Opheim
Tur 4: Kyrping/Frette
Tur 4: Kyrping/Frette
Tur 4: Kyrping/Frette – Opheim
Tur 4: Kyrping/Frette – Opheim
Tur 5: Etne/Hardeland
Tur 5: Etne/Hardeland
Tur 5: Etne/Hardeland
Tur 5: Etne/Hardeland
Tur 6: Ølen/Opheim
Tur 6: Ølen/Opheim
Tur 7: Folgefonna på langs
Tur 7: Folgefonna på langs
Tur 7: Folgefonna på langs
Tur 7: Folgefonna på langs
Tur 8: Utsira – Nordvikgården
Tur 8: Utsira – Nordvikgården
Tur 9: Geitungen Fyr – Karmøy
Tur 9: Geitungen Fyr – Karmøy
Tur 9: Geitungen Fyr – Karmøy
Tur 9: Geitungen Fyr – Karmøy
Tur 10: Haugesund Padletur
Tur 10: Haugesund Padletur
Tur 11: Markhus – Sandvasshytta – Langfoss
Tur 11: Markhus – Sandvasshytta – Langfoss
Tur 12: Bergstø – Sauabrehytta
Tur 12: Bergstø – Sauabrehytta
Tur 12: Bergstø – Sauabrehytta
Tur 12: Bergstø – Sauabrehytta
Tur 13: Bømlo – Siggjo
Tur 13: Bømlo – Siggjo
Tur 13: Bømlo – Siggjo
Tur 13: Bømlo – Siggjo
Tur 14: Sveio
Tur 14: Sveio
Tur 14: Sveio
Tur 14: Sveio
Tur 15: Vindafjord/Vats
Tur 15: Vindafjord/Vats
Tur 15: Vindafjord/Vats
Tur 15: Vindafjord/Vats
Tur 16: Asalvik - Skjelavik
Tur 16: Asalvik - Skjelavik
Tur 16: Asalvik - Skjelavik
Tur 16: Asalvik - Skjelavik
Tur 17: Haugesund på langs
Tur 17: Haugesund på langs
Tur 18: Haugesund
Tur 18: Haugesund
Tur 18: Haugesund
Tur 18: Haugesund