DNT Hyttebooking

Soverom i 1. etasje i Morskogen vokterbolig klargjort for Hyttebooking av Hamar og Hedemarken Turistforening.
Soverom i 1. etasje i Morskogen vokterbolig klargjort for Hyttebooking av Hamar og Hedemarken Turistforening. Foto: Tore Nilsen

DNT Hyttebooking er et system for booking av selv- og ubetjente hytter utviklet av DNT. Du finner alle hyttene som allerede er tilgjengelig for booking her.

På disse sidene har vi skrevet med om hva, hvordan og hvorfor. Se ofte stilte spørsmål nederst på siden. 

Hvorfor?

Å kunne booke en seng og vite at en er sikret plass for hele familien, har vært etterspurt, spesielt blant barnefamilier. Vi ønsker å tilby de gjestene som vil, vissheten om at de har en seng å komme til. Stort sett er det ledige senger på hyttene våre, men på de mest besøkte kan det bli trangt om plassen, spesielt i høysesong. Vi håper at flere vil dra på tur hvis de vet at de kan forhåndsbestille overnatting, samtidig som det fortsatt er plassgaranti: Cirka 60 prosent av overnattingskapasiteten kan forhåndsbookes, de resterende sengeplassene er ledige for dem som kommer uten bestilling.

Hvordan går jeg frem?

Søk opp hytta på UT.no. På hytte-siden finner du en knapp der du kan bestille overnatting. Du må ikke være medlem for å bestille en seng på forhånd, men er du medlem, bor du billigere. Som alltid er det også kun medlemmer som får deponert på standardnøkkelen som mange av DNTs hytter er låst med. Så er du ikke medlem selv, må du sørge for å ha med deg en som er medlem, som allerede har skaffet nøkkelen.

Medlemsnummeret må oppgis når du bestiller for å få medlemspris. På de enhetene der det er mulig å bestille, er rom og senger nummerert. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller. Legg merke til om hytta er låst med DNTs standardnøkkel eller spesialnøkkel. Reservasjonen er gyldig frem til kl. 19:00. Etter kl. 19:00 er det fritt for andre gjester å benytte senger som er forhåndsbooket, og man kan da risikere å måtte finne et annet ledig rom, eller plass på hems osv. Forhåndsbookingen gjelder som betaling selv om man må finne annen soveplass på hytta. Skriv deg så inn i protokollen på vanlig måte, og betal for proviant osv. med engangsfullmakt, men skriv i protokoll og fullmaktsskjema at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen. Prisen er oppdelt etter alderskategori og om man har medlemskap i DNT eller ikke. Medlemmer opp til 12 år overnatter gratis.

Betyr dette at jeg kan risikere å ikke få plass på hyttene?

Nei. Våre hytter har alltid hatt, og kommer alltid til å ha plassgaranti. Samme hvor mange som er på hytta, avvises ingen. Du får alltid tak over hodet, men det er ikke sikkert du får egen seng. Med 550 hytter tilgjengelig, er det stort sett godt med plass til deg og de du har med deg, men dersom det er viktig for deg å sikre deg en seng, gir ordningen med hyttebooking deg nå mulighet til det. For de fleste hyttene der man kan gjøre forhåndsbestilling er cirka 60% av overnattingskapasiteten lagt ut for booking. Andre rom og sovehemser er åpne for alle. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng. Vær oppmerksom på at det også finnes hytter der man må leie hele hytta. Informasjon om dette finnes på hyttesiden i UT.no

Merk også at ved mange bynære hytter MÅ du bestille plass på forhånd, som for eksempel Markahyttene til DNT Oslo og Omegn.

Hva betyr fargekodene?

Grønn - "Ledige rom" - her er det mulig å få bestilt senger på et rom for seg selv, indikerer at det er god plass

Gult - "Ledige senger" - her er det allere booket senger, og det er ikke sikker du får booket på rom for deg selv.

Grått - "Allerede booket" - alle senger som var tilgjengelig for booking, er allerede booket, men hytta kan fortsatt ha ledige senger som ikke er gjort tilgjengelig for forhåndsbooking. 

Sort - "Blokkert" - hytta er ikke tilgjengelig for gjester, det kan være fellestur, dugnad, vedlikehold eller andre forhold som gjør den utilgjengelig.

Er det dyrere å bestille på forhånd?

Nei, prisen er den samme.

Hvordan booker jeg hunderom?

De rommene som er avsatt til hund og eier er merket i romnavnet. Det er ulik praksis i forhold til oppgjør for hund. På noen hytter kan man booke hundebur, mens for andre betaler man for hunden ved bruk av engangsfullmakt.

Hvordan avbestiller jeg en booking?

Etter at du har fullført en booking får du tilsendt en e-post som viser oversikt over bestillingen din. På denne bookingbekreftelsen finnes det også en avbestillingslenke. Avbestillinger vil bli refundert til det betalingskortet som ble brukt ved booking, og i henhold til våre avbestillingsregler.

Vilkår for bruk av DNTs selv- og ubetjente hytter i marka og på fjellet.


Avbestilling:

Ved avbestilling benyttes avbestillingslenken som du finner i tilsendt bookingbekreftelse (e-post). 

  • Avbestillings og endringsfrist er 10 dager før oppmøtedag
  • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer før 10 dager oppmøtedag
  • Avbestilling 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50% refusjon
  • Avbestilling som gkjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon 
  • Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og etter booket dato. Rett til seng eller madrass i et slikt tilfelle, vil gjelde for frie senger og for senger i bookbare tom etter oppmøtefristen kl. 19.00

Før overnatting:

  • Husk å sjekke om hytta er låst med spesialnøkkel eller med DNTs standardnøkkel eller det er en spesialnøkkel du må få tak i hos den lokale foreningen før du drar.
  • Minst en i turfølget må være DNT-medlem for å få kjøpt DNTs standardnøkkel.

Regler for bruk, veibeskrivelser og andre relevante opplysninger om hytta finner du også på UT.no.God tur!

Information in English

Annonse