Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

Ny turisthytte åpner i 2025

Stavanger Turistforening har i dag, tirsdag 27.juni, tatt første spadetak på Turbohytta, som er en ny turisthytte skreddersydd for barnefamilier og godt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser. Den nye hytta ligger i et eksisterende hyttefelt i Hunnedalen, langs stien til Blåfjellenden. Dette er ei hyttetomt som har vært i foreningens eie siden 1941. Turbohytta planlegger åpning i løpet av sommeren 2025.

Mann i rød t-skjorte står i naturen
Bygningssjef i Stavanger Turistforening, Stian Haga, på tomten hvor Turbohytta skal bygges Foto: Stavanger Turistforening

Bygningssjef i Stavanger Turistforening, Stian Haga, er i Hunnedalen tirsdag for å følge med på første spadetak av Turbohytta.

Vi gleder oss over at byggingen av Turbohytta nå er i gang. Nå er målet å ha et tett bygg før vinteren kommer, sier Stian Haga.

Turbohytta, et paradis for barnefamilier

Turbohytta blir ei helt unik hytte, med en rekke kreative løsninger som gjør den spesielt spennende for barn. Uteområdet vil ha bålplass, oppheng for hengekøye og akebakke. Og om vinteren kan du spenne på deg skiene utenfor hytta, om høsten kan du plukke blåbær og ellers utforske det nydelige området til fots. Hytta er også oppkalt etter Barnas turlag sin maskot Turbo.

Hyttedeling er bærekraftig friluftsliv  

Med 550 hytter over hele landet har Turistforeningen drevet med delingsøkonomi i over 150 år. Og på Turbohytta er det lagt stor vekt på miljø og bærekraft i de valgte løsningene. Dette er i tråd med Turistforeningens egen bærekraftstrategi.

Turbohytta skal være et hyttetun som er åpent, sosialt og inkluderende. Uteområdet skal være et møtested for alle som ferdes i Hunnedalen, både de som har bestilt overnatting på Turbohytta, samt hyttefolk i dalen og dagsturister, forteller daglig leder i Stavanger Turistforening Preben Falck. 

Tanken er å bygge ei hytte som er tilgjengelig for alle.  Det har også vært essensielt for oss at dette er en hytte som bygges i et allerede eksisterende hyttemiljø, noe som er viktig for å minimere inngrep i naturen.

Prosjektet har mottatt finansiering fra Inge Steenslands Stiftelse og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Fakta om Turbohytta 

  • Turbohytta skal være en hytte skreddersydd for barnefamilier og med ekstra god tilrettelegging for alle med bevegelseshemninger.
  • Tomta (gnr. 63 bnr. 7) eies av STF og ligger i Hunnedalen i Gjesdal kommune. Tomta har vann, avløp og strøm. Det blir ikke bygget vei til hytta.  Tomta ligger 10 minutters gange fra Riksveg 45.  
  • Hytta ligger ved innfallsporten til hytte- og rutenettverket i Frafjordheiene. Ved hytta går stien mellom Høgaleitet og Blåfjellenden og Sandvatn.
  • Skissene vi nå arbeider med har et bruksareal i 1. etasje på ca. 270 kvadratmeter, og en 2. etasje med to fløyer på henholdsvos 25 og 94 kvadratmeter. 
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem