DISSE betjente hyttene kan du bo på RUNDT påske

Det kan være utfordrende å få en oversikt over alle de betjente hyttene som har påskeåpent, men frykt ikke: DNT presenterer hytteoversikten påsken 2022!

BREHEIMEN

Sota Sæter 

Ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra, bestående av 10 eventyrlige bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø preget av lunhet og varme.  

Åpningstider vinter: Hver helg fram til påske, inkuldert påskeferien. 

Nørdstedalseter 

Ligger øverst i Fortunsdalen i Breheimen. Den betjente hytta har en intim og hyggelig atmosfære og er et knutepunkt i ruta mellom Jotunheimen og Breheimen. Nørdstedalseter er hytte nummer to på den populære langturen "Massiv", og hytta får besøk av mange sprekinger som går en eller flere etapper av den 350 kilometer lange fjellturen gjennom Breheimen, Jotunheimen, Skarvheimen og Hardangervidda. 

Åpningstider påske: 6. - 18. april

HARDANGERVIDDA

Haukeliseter Fjellstue

Åpen året rundt og ligger ved helårsveien over Haukeli. Selv om du kan komme deg helt fram med bil eller buss har du den deilige villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet. Byr på fantastiske skimuligheter og påskeaktiviteter for familien.

Åpningstider vinter: Hele året.

Krækkja 

Den første DNT-hytta på Hardangervidda med mye historie og gamle boplasser. Hytta ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse av vidde. Bli noen dager for å bli kjent i dalene og på nutene i nordvest - eller nyt vidda mot sør. Barnevennlig.

Åpningstider påske: 4. mars - 1. mai

​​​​​​​Kalhovd Turisthytte 

Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til vidda. Maten på Kalhovd er laget fra bunnen av, med sjel og omtanke. Hytta prøver så langt de klarer å benytte seg av lokal råvarer. Hytta er barne- og familievennlig.

Åpningstider påske: 18. Mars - 17. April

Rauhelleren 

En moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene.  Rauhelleren serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. 

Åpningstider påske: 18. mars - 18. april

Mårbu 

Mårbu turisthytte ligger idyllisk til ved nordenden av vannet Mår, rett ved grensa til Hardangervidda nasjonalpark. Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 meters høyde. 

Åpningstider påske: 19. mars - 18. april

Sandhaug

Nærmere midten på Hardangervidda kommer du ikke. I dette praktfulle fjellområdet med vidt utsyn over høyfjellsvidda, kan du oppleve fred og stillhet. Hytta har god plass for deg som krysser Hardangervidda og for deg som vil bo her noen dager. Herfra ser du Hårteigen i vest, Gaustatoppen i sørøst og Hardangerjøkulen i nord. Muligheter for fine skiturer.

Åpningstider vinter: 25. Mars - 18. April

Litlos 

På kanten til vestlandsnatur i et meget snøsikkert område. Hytta ligger fantastisk til med flotte turmuligheter i alle retninger. Nærmere midten på Hardangervidda kommer du nok ikke. I dette praktfulle fjellområdet med vidt utsyn over høyfjellsvidda, kan du oppleve fred og stillhet. 

Åpningstider påske: 25. Mars - 18. april 

Mogen Turisthytte 

Mogen Turisthytte ligger praktfullt til innerst ved vestenden av Møsvatn. Stedet har lange tradisjoner som innfallsport til selve Hardangervidda og er en av viddas eldste turisthytter. Mange velger Mogen som base for flotte turer i området. Her er det muligheter for korte turer, lengre turer, toppturer 

Åpningstider i påsken: 8. - 18. april

Gaustadtoppen Turisthytte 

Ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge.  

Her er det åpen cafe på dagtid. 
Åpningstider vinter: 12. feb - 29. mai for gruppeovernattinger. 

JOTUNHEIMEN 

Gjendesheim

Er et vintereldorado for lek og moro. Rett utenfor hytta kan dere bygge snøhuler og borger, ake – eller hva med en skihoppkonkurranse? Hytta tilbyr også toppturer for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Etter en lang dag ute i snøen kan dere kose dere med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat. 

Åpningstider vinter: 14. jan - 1. mai

Fondsbu 

Ligger vakkert til ved praktfulle Eidsbugarden og midt i Jotunheimen med ruter og utfordringer på alle nivåer. Falketind og Uranostind er tilgjengelige herfra. Hytta er et populært sted for turglade turister. Vertinne Solbjørg har rykte på seg for å få hver eneste gjest til å føle seg velkommen. Fint sted å ta med barna.

Åpningstider vinter: 18. feb - 1. mai

Glitterheim

Glitterheim ligger på 1400-meters høyde med noen av de flotteste omgivelsene i Jotunheimen utenfor hyttedøra. Topper som Glittertinden (2465 moh.), Nautgardstinden (2258 moh.), Store Memurutinden (2364 moh.), og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper.  Egnet for barnefamilier.

Åpningstider vinter: 25. mars - 24. april

Gjendebu 

DNTs eldste hytte fra 1871 med fantastisk beliggenhet i den innerste delen av Gjende, midt i hjertet av Jotunheimen. Hytta er veldig romantisk, og innbyr til gode samtaler og svulstige sjekkereplikker. Her treffes spreke fjellfolk i alle aldre. Edvard Grieg kom hit hver sommer for å «sjekke opp» Gjendine, så her har sjekkingen lange tradisjoner.  

Åpningstider påske: 1. april - 18. april


Skogadalsbøen 

Skogadalsbøen er stedet for deg som vil oppleve det gode, gamle fjellmiljøet midt i Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Det er mange som nevner Skogadalsbøen som sin favoritthytte, nettopp fordi kombinasjonen av hyggelig vertskap, god mat og fantastisk beliggenhet gjør et besøk til en helt unik opplevelse.

 Åpningstider påske: 2. april - 18. april 

RONDANE

Rondvassbu 

I hjertet av storslåtte Rondane, med 2000-meterstopper på alle kanter og vintereventyret utenfor dørstokken, ligger Rondvassbu.  Med et stort nettverk av merkede løyper, randonée utleie, tilbud om guidede toppturer, kurs,  ypperlig mat og herlig stemning er Rondvassbu svært lett å nå og enda vanskeligere å forlate.

Åpningstider vinter: 4. mars - 18. april

SKARVHEIMEN

Geiterygghytta 

Geiterygghytta ligger på 1224 meters høyde i hjertet av Skarvheimen, fjellområdet mellom Hardangervidda og Jotunheimen. Naturen er storslått, vill og vakker.  Rett utenfor hyttedøra finner du milevis med kvista løyper og rikelig snø. Fine forhold langs Massiv-ruta i Skarvheimen og Hardangervidda.

Åpningstider vinter: 4. mars - 1. mai

Finsehytta  

Med Hardangerjøkulen og Bergensbanen som nærmeste naboer. Et ypperlig utganspunkt for turer både nordover i Skarvheimen og sørover mot Krækkja. 

Åpningstider vinter: 6. mars - 8. mai

​​​​​​​Iungsdalshytta 

Nord for Hallingskarvet, der Iungsdalen og Fødalen møtes, ligger denne trivelige hytta.  Her er du midt mellom Jotunheimen og Hardangervidda. Hytta er en hyggelig base for hele familien.

Åpningstider vinter: 17. mars - 20. april

TROLLHEIMEN

​​​​​​​Jøldalshytta 

På 740 moh. ligger Jøldalshytta i Trollheimen. Hytta er reist i grovt nordmørstømmer fra 1917, og har en unik atmosfære og stemning i veggene. Jøldalshytta kan friste med flere spennende turmål både for barn og voksne . Skiterrenget i området er barnevennlig, og den kjente "Trekanten i Trollheimen" blir kvistet til påske.

 Åpningstider påske: 1. - 18. april

​​​​​​​Gjevilvasshytta 

Gjevilvasshytta er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden, og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet.  Hytta er et populært tilholdssted for barnefamilier som koser seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser. 

Åpningstider påske: 8. - 18. april

​​​​​​​Trollheimshytta 

Trollheimshytta ligger lunt til i storfuru- og bjørkelandskap med vid utsikt til fjellmassivene og toppene som kranser Folddalen midt i Trollheimen. Turmulighetene rundt Trollheimshytta er mange, og hytta er et godt utgangspunkt for toppturer, dagsturer, eller som en del av den klassiske turen "Trekanten i Trollheimen"

Åpningstider påske: 8. - 18. april

SYLAN

Storerikvollen 

Ligger fritt og fint til på en setervoll, med panoramautsikt mot Sylmassivet. Hytta er kjent for sin unike arkitektur og sitt særpregede miljø. Den har grovt tømmer i veggene, store og solide peiser og en innredning som minner om gamle bondestuer. Her kan du drømme deg tilbake til en svunnen tid. Sammen med den storslagne naturen gjør et opphold på Storerikvollen inntrykk på selv de mest erfarne fjellfolk. 

Åpningstider påske: 1.  - 18. april

Schulzhytta 

Schulzhytta er ei av Norges minste betjente turisthytter. Hytta ligger over setergrenda Stormoen med utsikt over dalen og mot Fongenmassivet. Her venter turmulighetene i alle retninger, enten du ønsker å bo fast på hytta eller planlegger en tur fra hytte til hytte i Sylan.

Åpningstider påske: 8. - 18. april

Nedalshytta 

Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet (1762 moh). Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er både et fint stoppested på hytte-til hytte-turer og et utgangspunkt for barnevennlige dagsturer. For toppturentusiastene er Sylmassivet et eldorado.

Åpningstider påske: 8. - 18. april 

SUNNDALSFJELLA

Foto: KNT

Aursjøhytta

Aursjøhytta ligger som et bindeledd mellom Sunndalsfjellene, Romsdalsfjellene og Tafjordfjellene. Landskapet ved hytta er preget av runde, rolige topper og områder med mer viddepreg, med andre ord et behagelig turterreng for deg som liker å vandre eller gå lange og rolige skiturer. Du skal likevel ikke dra mange kilometrene nord- eller vestover før du møter vestlandsnatur på sitt villeste og flotteste, hvor du kan dra på utfordrende dagsturer til høye topper.

Åpningstider påske: 8. - 18. april

ETNE- OG SAUDAFJELLENE

Olalia Fjellstove

Haugesund Turistforenings største hytte og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene.

Hytta holder åpent for overnatting fra 17. januar og hver helg til og med palmesøndag 5. april. Åpen kafé hver lørdag 11-16 og søndag 11-15. Enkel cafe i påskeuka.

OSLOMARKA

Kobberhaughytta

Kobberhaughytta har markas flotteste peisestue, og ligger høyt og fritt med utsikt. Dagservering i skisesong og døgnåpen varmestue med boller og brus. Stedet passer både for selskaper, grupper og enkeltpersoner som vil oppleve en spesiell overnatting i marka.

 Det nye sovehuset har fått en fin og moderne utforming, med flotte soverom, vannklosett, dusjer, tørkerom og andre praktiske innretninger for turfolket. All overnatting må bookes på forhånd.

Åpent hele året. 

DRAMMENSMARKA   

Eiksetra

Eiksetra ligger ved Garsjø i Lier kommune, og er et utmerket utgangspunkt for turer innover i Finnemarka. Her er det skileikanlegg og lysløype med flotte løyper om vinteren, og hytta er et godt utgangspunkt for milevis med preparerte skiløyper og blåmerka stier. Passer godt for barnefamilier.

Åpen cafe i helger/ferier i skisesong, se mer info på hyttas facebookside. Overnatting må bestilles direkte hos bestyrerne av hytta.

Disse hyttene holder stengt i påsken

Grimsdalshytta 

Fra Grimsdalshytta har du et utrolig skue mot Rondane med de majestetiske toppene. På denne vakre plassen vil du garantert trives. Det er mange flotte turmuligheter rundt Grimsdalshytta og nettopp derfor trives barna ekstra godt på denne hytta. Grimsdalshytta ble ombygd i 2008 og de gamle kulturbyggene i Grimsdalen har fått følge av en ny og flott hovedbygning.    

OBS: På grunn av lite snø må dessverre Grimsdalshyttas betjente del holde stengt i påsken.  Det selvbetjente delen er åpen.

Bjørnhollia 

Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur, ligger Bjørnhollia og venter på fjellturistene. De tjukke, tjærebrente tømmerveggene på den gamle setra skaper en helt spesiell atmosfære. Bjørnhollia egner seg godt for barn og barnefamilier. 

OBS: På grunn av lite snø må dessverre Bjørnhollias betjente del holde stengt i påsken.  Det selvbetjente kvarteret er åpent.

LANGSUA 

​​​​​​​Liomseter 

Det betjente midtpunktet blant Langsuas nettverk av selvbetjeningshytter. Ligger vakkert til på setervollen, med mange flotte turmuligheter. Barnevennlig.

OBS: På grunn av lite snø må dessverre Liomseters betjente del holde stengt i påsken.  Det selvbetjente delen er åpen.

FEMUNDSMARKA

​​​​​​​Svukuriset 

Svukuriset er en vakker, ombygget fjellgård som ligger midt i Femundsmarka. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for deg som skal bo fast noen dager.

OBS: Svukuriset holder stengt i påsken.