Oppskrifter til utebursdag

Pølser og pinnebrød på bål gir en garantert minnerik bursdagsfeiring.
Pølser og pinnebrød på bål gir en garantert minnerik bursdagsfeiring. Foto: Marius Nergård Pettersen

Lurer du på hva du skal servere barna i en utebursdag? Her er forslag til mat som både er gøyal og god. 


Pølse med fargerikt pinnebrød

Bruk gjerne tykke pølser, da de ikke så lett brekker og havner i bålet. De tåler også lengre steketid og passer godt til pinnebrødet. Og: Pølsene kan gjerne skiftes ut med fiskekaker.

Halvstek en pølse over bålet og tvinn pinnebrøddeigen tynt rundt pølsa.

Slik lager du pinnebrød:

500 g mel (gjerne en blanding av grovt og fint)

2 ts bakepulver

5 ss sukker

1 ts salt

1 dl matolje

Ca 2 dl vann

Noen dråper konditorfarge

Bland alt det tørre. Smuldre i smøret eller oljen. Bland i melk. Deigen skal ha plastelinakonsistens. Legg deigen i en isboks med lokk eller plastpose.

Banansjokolade

(pr. porsjon)

1 banan

3–4 ruter av en sjokolade

Snitt bananen på langs med en kniv. Fordel sjokoladen i snittet, og pakk den inn i folie. Legges i glørne på bålet til bananen er myk og sjokoladen har smeltet.

Spises med skje. Nydelig dessert! 

Banansjokolade på bål er fantastisk godt!
Banansjokolade på bål er fantastisk godt! Foto: Marius Dalseg Sætre

Mattips som ikke krever bål eller primus 

Salat 

Bland en salat med det du liker best. Bruka rester fra kjøleskapet så unngår du matsvinn!  Ta med balsamico, olivenolje eller en dressing i sekken. Pakk med brød om det frister.  

Tortilla

Stek kjøttet i forkant eller finn fram bønner eller kikerter for en vegetarvariant. Kutt grønnsaker og ta med rømme. Plukk og miks og legg i lefsa som du vil når du er fremme – og nyt! 

Pølse eller suppe på termos 

God gammel klassiker! Ta med varmt vann på termos hjemmefra og putt wienerpølsene oppi 10 minutt før dere skal spise. Husk ketsjup, sennep og sprøstekt løk om du liker det.  

Fyll termosen med favorittsuppen. Ta med kokte egg, spekekjøtt eller rømme om det passer til. 

Tapas

Kjøtt, ost, oliven, brød, aioli, grønnsaker. Her er det kun fantasien som setter grenser. Her kan du få et festmåltid til skogs!

Se hvordan du kan lage en supergod og enkel "ostekake" til dessert: