Oppskrifter til utebursdag

Lurer du på hva du skal servere barna i en utebursdag? Her er forslag til mat som både er gøyal og god.
Pølse med fargerikt pinnebrød
Bruk gjerne tykke pølser, da de ikke så lett brekker og havner i bålet. De tåler også lengre steketid og passer godt til pinnebrødet. Og: Pølsene kan gjerne skiftes ut med fiskekaker.
Halvstek en pølse over bålet og tvinn pinnebrøddeigen tynt rundt pølsa.
Slik lager du pinnebrød:
500 g mel (gjerne en blanding av grovt og fint)
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
Ca 2 dl vann
Noen dråper konditorfarge
Bland alt det tørre. Smuldre i smøret eller oljen. Bland i melk. Deigen skal ha plastelinakonsistens. Legg deigen i en isboks med lokk eller plastpose.
Banansjokolade
(pr. porsjon)
1 banan
3–4 ruter av en sjokolade
Snitt bananen på langs med en kniv. Fordel sjokoladen i snittet, og pakk den inn i folie. Legges i glørne på bålet til bananen er myk og sjokoladen har smeltet.
Spises med skje. Nydelig dessert!

Mattips som ikke krever bål eller primus
Salat
Bland en salat med det du liker best. Bruka rester fra kjøleskapet så unngår du matsvinn! Ta med balsamico, olivenolje eller en dressing i sekken. Pakk med brød om det frister.
Tortilla
Stek kjøttet i forkant eller finn fram bønner eller kikerter for en vegetarvariant. Kutt grønnsaker og ta med rømme. Plukk og miks og legg i lefsa som du vil når du er fremme – og nyt!
Pølse eller suppe på termos
God gammel klassiker! Ta med varmt vann på termos hjemmefra og putt wienerpølsene oppi 10 minutt før dere skal spise. Husk ketsjup, sennep og sprøstekt løk om du liker det.
Fyll termosen med favorittsuppen. Ta med kokte egg, spekekjøtt eller rømme om det passer til.
Tapas
Kjøtt, ost, oliven, brød, aioli, grønnsaker. Her er det kun fantasien som setter grenser. Her kan du få et festmåltid til skogs!
Se hvordan du kan lage en supergod og enkel "ostekake" til dessert: