Appelsinkake

Appelsinkake stekt på bål ser godt ut. Og smaker godt.
Appelsinkake stekt på bål ser godt ut. Og smaker godt. Foto: Ellen Lande Gossner

Umulig å lage kake på bål, sier du? Denne appelsinkaka lager seg selv. Nesten. 

Du trenger:

1 appelsin per person

Sjokoladekakemix (1 pose holder til 10-15 pers)

Kniv

Slik gjør du:

Skjær av toppen av appelsinen, omtrent som du kapper et egg. Bruk kniven til å skjære ut innholdet i appelsinen. Dette blir en sunn liten forrett. La det være litt kjøtt igjen for å unngå at det blir appelsinskrellsmak på kaken! Fyll sjokoladekakerøre i appelsinen slik at den er omtrent halvfull. Legg på «lokket» igjen, og pakk den inn i folie slik at lokket holder seg på plass. La den stå i glørne på bålet i ca. 20 min.

TIPS:

  • Lag ferdig røren på forhånd og ta den med i en tett plastboks.
  • Toros sjokoladekakemix er glutenfri!
  • Det kan være litt vanskelig for små barn å skjære ut innholdet i appelsinen. 

Annonse

Skrevet av Trine Djuvik Haaland 1. januar 2016