Ti påskeklassikere

Drømmer du om den klassiske turen på snø? Her er 10 flotte fjellskiturer i de fineste fjellområdene i landet. Du finner flere skiturer på UT.no.

Fra Haukeliseter til Hovden

Buss til Haukeliseter og buss hjem igjen etterpå. Lettgått høyfjellsterreng og romslige hytter venter deg på turen ned til Hovden. Enkelt, greit og veldig fint! 

3 dager

Hardangervidda på langs

Påsken er høytiden da antall fridager og føreforhold i fjellet legger alt til rette for en skikkelig langtur. Mellom betjente hytter over legendariske Hardangervidda er dette en klassiker blant klassikere. 

7 dager

Gjennom Skarvheimen

Buss til Filefjell og tog fra Finse. Og et av landets desidert fineste vinterfjellområder mellom. Terrenget er akkurat passe kupert og vekslingen mellom betjente og selvbetjente hytter er akkurat slik mange vil ha den. 

5-7 dager

Runden i Rondane  


Med betjente hytter og klassiske dagsetapper syder Rondane av liv i påsken. Denne turen tar deg innom alt det beste Rondane har å by på i løpet av fem dager.

5 dager

Trekanten i Trollheimen


Gjevilvasshytta i Trollheimen
Gjevilvasshytta i Trollheimen Foto: Tove Stormo

Den klassiske turen i Trollheimen er ekstra fin å legge til påsken. Da er hyttene betjent, og din eneste bekymring er å komme fram til neste hytte før middagen serveres. 

3 dager

Grenseløst i Sylan


Grenseområdet Sylan i Trøndelag byr på uendelige påskemuligheter på begge sider av grensen. Denne langturen tar deg en svipptur innom den svenske storheten Sylstationen, som et av mange høydepunkt.

4 dager

Over Saltfjellet

Med sola steikende i ansiktet er denne skituren fra nordsiden til sørsiden av Saltfjellet en påsketur akkurat slik man vil ha den.

3 dager

Langt og lyst i Indre Troms

Hvorfor ikke klaske til med en skikkelig langtur i Indre Troms i påska? Denne turen krever både sin skiløper og sin orienterer, men byr til gjengjeld på majestetisk natur du ikke finner maken til andre steder i landet.  

5 dager

Topptur til Gaustatoppen

Foto: Sturla Mysen

Innenfor grei bilavstand fra store deler av Østlandet er Gaustatoppen påskefjellet framfor noe. Best utsikt, finest nedkjøring og deilige vafler på Gaustatoppen Turisthytte.

Dagstur

Fotografer: Sturla Mysen, Marius Dalseg Sætre, Eivind Haugstad Kleiven, Tove Stormo, Jonny Remmereit

Annonse