10 påskeklassikere

Drømmer du om den klassiske turen på snø? Her er 10 flotte fjellskiturer i de fineste fjellområdene i landet. Du finner flere skiturer på UT.no.

Topptur til Gaustatoppen 

Innenfor grei bilavstand fra store deler av Østlandet er Gaustatoppen påskefjellet framfor noe. Best utsikt, finest nedkjøring og mer enn nok vafler på Gaustatoppen Turisthytte  som selvsagt holder påskeåpent. 

Dagstur

Se kart og les mer om turen på UT.no


Fra Haukeliseter til Hovden 

Buss til Haukeliseter og buss hjem igjen etterpå. Lettgått høgfjellsterreng og romslige hytter venter deg på turen ned til Hovden. Enkelt, greit og veldig fint! 

3 dager

Se kart og les mer om turen på UT.noHardangervidda på langs

Påska er høytiden da antall fridager og føreforhold i fjellet legger alt til rette for en skikkelig langtur. Mellom betjente hytter over legendariske Hardangervidda er dette en klassiker blant klassikere. 

7 dager

Se kart og les mer om turen på UT.noGjennom Skarvheimen

Buss til Filefjell og tog fra Finse. Og et av landets desidert fineste vinterfjellområder mellom. Terrenget er akkurat passe kupert og vekslingen mellom betjente og selvbetjente hytter er akkurat slik mange vil ha den. 

5-7 dager

Se kart og les mer om turen på UT.no


Runden i Rondane  

Med betjente hytter og klassiske dagsetapper syder Rondane av liv i påska. Denne turen tar deg innom alt det beste Rondane har å by på i løpet av fem dager.

5 dager

Se kart og les mer om turen på UT.noTrekanten i Trollheimen

Den klassiske turen i Trollheimen er ekstra fin å legge til påska. Da er hyttene betjent, og din eneste bekymring er å komme fram til neste hytte før middagen serveres. 

3 dager

Se kart og les mer om turen på UT.noGrenseløst i Sylan

Grenseområdet Sylan i Trøndelag byr på uendelige påskemuligheter på begge sider av grensen. Denne langturen tar deg en svipptur innom den svenske storheten Sylstationen, som et av mange høydepunkt.

4 dager

Se kart og les mer om turen på UT.noOver Saltfjellet

Med sola steikende i ansiktet er denne skituren fra nordsiden til sørsiden av Saltfjellet en påsketur akkurat slik man vil ha den.

3 dager

Se kart og les mer om turen på UT.noLangt og lyst i Indre Troms 

Hvorfor ikke klaske til med en skikkelig langtur i Indre Troms i påska? Denne turen krever både sin skiløper og sin orienterer, men byr til gjengjeld på majestetisk natur du ikke finner maken til andre steder i landet.  

5 dager

Se kart og les mer om turen på UT.no

Fotografer: Lotte Eriksen, Julie Maske, Hilde Løken Magnussen, Ida Amelie Helgesen, Jonny Remmereit, Trude Blåsmo, Helle Andresen

Annonse

Skrevet av Trine Djuvik Haaland 1. januar 2016