Fem fine sykkelturer

På vei fra Gvepseborg til Kalhovd kan du nyte en fantastisk utsikt mot Gaustatoppen.
På vei fra Gvepseborg til Kalhovd kan du nyte en fantastisk utsikt mot Gaustatoppen. Foto: Elisabeth Haig Jacobsen

En fjelltur på hjul åpner for nye opplevelser og større rekkevidde. Vi gir deg fem rullende turtips.

En sykkeltur på vidda i Telemark byr på et mangfold av opplevelser. En populær start er å ta Krossobanen, Europas første taubane, fra Rjukan opp til Gvepseborg på 886 meters høyde. Sykle til Kalhovd, her kan du kombinere sykkelturen med fottur, eller sykle en runde helt tilbake til Rjukan - mulighetene er mange. Turbeskrivelse Gvepseborg - Kalhovd finner du her.

På sykkeltoppen

Det er ikke uten grunn at Rallarvegen er Norges suverent mest populære sykkeltur. Klassikeren fra Haugastøl til Myrdal går gjennom storslått landskap og byr på spennende kulturminner underveis. Enklest er det å starte fra Finse, men du kan også sykle fra Haugastøl, Ustaoset eller Geilo. Alle steder tilgjengelig med Bergensbanen.

Lett i Jotunheimen

Starter du fra Grønbua i Veodalen kan du sykle en lett tilgjengelig sykkeltur på ca 8 km til Glitterheim. Her er det ingen tøffe motbakker, perfekt for en nybegynner og et barnevennlig alternativ. Landskapet er spektakulært samtidig som du knapt kan finne enklere fjellsykling enn dette.

I Peer Gynts rike

Veiene i Gålå/Skei-området vest for Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen går i hovedsak i lettkupert terreng rundt ca 800-1000 meters høyde, og egner seg veldig bra til tursykling.
Denne foreslåtte runden viser kanskje den fineste delen av Peer Gynt-vegen, flere utsiktspunkter, og de vakre omgivelsene rundt Vendalsvannet.

Rallarveg i nord

Langs Ofotbanen mellom Narvik og grensen mot Sverige går Norges andre spektakulære rallarveg, en gammel anleggsvei som egner seg både for fotturister og syklister (ca. 12 km). Turen kan forlenges både til fots og på sykkel, og det er overnattingsmuligheter underveis.

Enda flere forslag til sykkelturer finner du på ut.no.

Vil du heller reise sammen med DNT på korte eller lange sykkelturer i sommer? Sjekk her og bli med på fellestur.

Vår samarbeidspartner Kvikk Lunsj ønsker god sykkeltur!

Rallarvegen, Norges mest populære sykkeltur.
Rallarvegen, Norges mest populære sykkeltur. Foto: Vibeke Clausen

Annonse