Ut i Villmarka

UNDER ÅPEN HIMMEL: Vassfarets store skoger byr på utallige fiskevann – her ved Strøen, hvor DNT-hytta Fønhuskoia ligger.

Ta en pustepause fra hverdagen.

Vassfarstien

Vassfaret er et sagnomsust dalføre som lukter av bål og villmark. Visste du at du kan gå helt fra togstasjonen i Hønefoss og inn i dypet av Vassfaret? I fjor åpnet den nymerkede Vassfarstien, som gjør det mulig å gå fra by til fjells – helt inn til DNT Ringerikes nordligste hytte, Fønhuskoia.

Vassfarstien del 1: Hønefoss–Ellingseterkoia– Tjuenborgkoia–Vikerkoia–Buvasskoia
DATO: 30. mai–2. juni
HVOR: Holleia, Vikerfjell og Vassfaret.
PRIS: Kr 275/390,– (medlem/ikke-medlem) per natt. Mat + transport kommer i tillegg.

Vassfarstien del 2: Buvasskoia– Storekrakkoia–Veneli–Fønhuskoia
DATO: 6.–8. sept
HVOR: Holleia, Vikerfjell og Vassfaret.

Spennende Finnmarks-natur

Bli med fra Skaidi til Kokelv, en flott tur i et vakkert og spennende fjellområde, med mange fine fiskeplasser underveis. Deltakerne må ha med alt av utstyr og mat selv.

DATO: 23.–25. juli
HVOR: Finnmarkskysten
PRIS: Kr 0/100,– (medlem/ikke-medlem)

Ville, vakre Sørøya

Landskapet ved Tarhalsen på Sørøya tar virkelig pusten fra deg, der de grønne fjellene stuper ned i det skummende storhavet. Denne helgeturen er krevende. Du må være turvant og kunne bære sekk med utstyr for overnatting ute og mat til deg selv for hele turen.

DATO: 26.–28. juli
HVOR: Finnmarkskysten
PRIS: Kr 100/200,– (medlem/ikke-medlem)

Med hund til Storkjerringtjønna

Dette er en fellestur for de med hund. Vi tar med oss våre firbente venner på telt- og lavvotur i vakre Meråkerfjella. Vi telter ved Storkjerringtjønna, og det blir bålkos og trivsel for både oss og hundene.

DATO: 1.–2.sept
HVOR: Nord-Trøndelag
PRIS: Gratis
NIVÅ: Middels

TA VARE PÅ NATUREN

DNT jobber aktivt for at vi skal bevare den unike norske naturen slik at også fremtidige generasjoner skal kunne drive med friluftsliv i uberørt natur. Allemannsretten gir oss rett til å gå turer og overnatte nesten hvor vi vil i naturen. Retten gjelder så lenge man tar hensyn til naturen, grunneiers interesser og andre som befinner seg i området.

Foto: Marius Dalseg Sætre.

Flere turer med DNT