Fra fjell til fjord

LYSEFJORDEN: Det er lite som slår en tur som inneholder både fjord og fjell.

Norge – et land fylt av kontraster som bare venter på å oppleves.

I munkenes fotspor

På denne turen skal vi utforske den nordvestre delen av Hardangervidda. Her er det mye kulturhistorie å finne langs ferdselsårene, og fantastisk flott turterreng. Turens siste etappe avsluttes med den dramatiske nedstigningen nedover munketrappene til Lofthus.

DATO: 23.–25. august
HVOR: Hardangervidda vest
PRIS: Kr 2100/2800,– (medlem/ikke-medlem)
TURKODE: 229

Lysefjorden via Skåpet

Bli med på en fantastisk tur innom en av DNTs mest innovative hytter, Skåpet. Dette er en selvbetjent turistforeningshytte ulik alle andre, med 7 separate hytter plassert som selvstendige satellitter rundt om i terrenget. Turen avsluttes på gamle stier ned til Flørli, med flott utsikt over Lysefjorden.

SENIORTUR
DATO: 19.–20. juli
HVOR: Ryfylkeheiane
PRIS: Kr 950/1250,– (medlem/ikke-medlem)
NIVÅ: Middels
TURKODE: 733

TURVENNER: Turopplevelser handler ikke bare om naturen, men også hvem du deler dem med.

Essensen av Stølsheimen

Hvis du vil oppleve Vestlandets prakt i fullt monn, er noen få, intense dager i Stølsheimen perfekt. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til speilende fjorder, dypt under bratte lier. Her er mange vann og vassdrag, vide myrområder med rolige elveløp og ville elvestryk som kaster seg utfor bratte stup på vei mot fjorden.

DATO: 22.–25. august
HVOR: Stølsheimen
PRIS: Kr 2235/2935,– (medlem/ikke-medlem)
TURKODE: 227

HADLASKAR: Hytta til Bergen og Hordaland Turlag er et viktig knutepunkt i rutenettet på Hardangervidda.

Kontrastenes tur

For noen kontraster man kan oppleve på denne turen! Fra Halne og videre innover mot Sandhaug og Litlos fornemmer du det uendelige høyfjellsplatået på Hardangervidda. Fra Stavali går stien ned vakre Husedalen, med storslåtte fossefall.

DATO: 13.–20. juli
ALTERNATIVE DATOER: 20. – 27. juli /3.–10. august
PRIS: Kr 8407/9157,– fra Halne/til Utne (medlem/ikke-medlem) Kr 10 596/11 346,– fra/til Oslo (medlem/ikke-medlem)
HVOR: Hardangervidda
TURKODE: 12195

NATUROPPLEVELSER FOR LIVET

DNT har 57 medlemsforeninger over hele landet som skaper aktiviteter samt drifter og vedlikeholder et stort nettverk av hytter og ruter. Dette gjøres i stor grad på dugnad. Uten alle de fantastiske frivillige over hele landet ville ikke DNT ha eksistert.

UNIKT: Lokale ildsjeler gjør hvert år en fantastisk innsats for at vi skal kunne gå trygt i fjellet.

Forbered deg til turen

For å få en best mulig tur, bør du pakke lett. En vanlig sommersekk skal veie mellom 7 og 12 kilo. Husk varmt tøy, selv om sommeren. I høyfjellet kan det snø i juli.

Slik pakker du sommersekken!

• Vanntett pose
  • Lakenpose/lett sovepose
  • Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape
  • Toalettsaker og lett håndkle
  • Litt toalettpapir i pose
  • Solbriller og solkrem
  • Myggmiddel/myggnett
  • Kart, kompass og kartmappe
  • Liten kniv
  • Fyrstikker/lighter
  • Hodelykt/lommelykt
  • Mat, nøtter og sjokolade for dagen, drikkeflaske, ev. termos
  • Penger/kort
  • DNT-nøkkel
  • Medlemsnr. i DNT/app
  • Proviant hvis du skal besøke ubetjente hytter

Bekledning

• Regntøy
  • Tynn vindjakke og turbukse
  • Undertøy i ull + skift
  • Ullsokker + skift
  • Fleecejakke eller tynn varmejakke
  • Lue og votter
  • Lette innesko og inneklær
  • Fjellstøvler, gjerne gamasjer
  • Shorts og T-skjorte

Foto: Marius Dalseg Sætre, Sindre Thoresen Lønnes og Andrè Marton Pedersen.