Dagseventyr

I Vesterålen behøver du ikke gå langt for å få luftige opplevelser.
I Vesterålen behøver du ikke gå langt for å få luftige opplevelser. Foto: Marius Dalseg Sætre

Du trenger ikke være ute i ukesvis for å få godfølelsen på tur - én dag er ofte nok.

Dette er turer hentet fra DNTs Turkatalog med 80 turer fra rundt om i landet. Katalogen kan du hente i Kiwi-butikker over hele landet eller se hele på nettsiden vår.

Fantastisk utsikt i Vesterålen

Bli med på kveldstur i vakre Vesterålen, med utsikt til fjell og fjord på alle kanter! Ol-Hansatinden er et fint turmål i Hadsel/Sortland kommune. Terrenget er lettgått og turen går stort sett på god sti.

DATO: 13. juni kl. 18.00
HVOR: Vesterålen

Pilgrimsleden med Kristin Lavransdatter

Gudbrandsdalsleden er den lengste pilegrimsleden i Norge, og var hovedveien til Nidaros i middelalderen. Denne dagsturen går langs Gudbrandsdalslågen, og vi passerer flere steder fra Sigrid Undsets trilogi "Kristin Lavransdatter".

DATO: 24. juni
HVOR: Reinheimen
NIVÅ:  Enkel

Langtur på Lista

Opplev et av Sørlandets flotteste kystlandskap med strender av sand og rullestein, yrende fugleliv og frisk havluft. Denne turen går i vakre omgivelser fra Husebysanden til Jølle på Lista.

DATO: 28. april
HVOR: Sørlandskysten
PRIS: Kr 50,-

På tvers over vakre Hadseløya

Turen over fjellrekka midt på Hadseløya går i skjæringspunktet mellom det ville og forrevne fjellandskapet i nord og det rundere, frodigere landskap på søndre del av øya.

DATO: 21. juni kl. 18.00
HVOR: Vesterålen

Skageflå i Geirangerfjorden

En fantastisk tur fra Geirangerfjorden til den vakre fjellgarden, Skageflå, 250 meter over fjordnivå. Gården har eksistert siden middelalderen og ble regnet som en av de rikeste i Geiranger.

DATO: 22. juni
HVOR: Tafjordfjella
PRIS: Kr 350,- til båtskyss
NIVÅ:  Middels

Søndagstur til Raet nasjonalpark (20–35 år)

Vi besøker en av Norges ferskeste nasjonalparker; Raet i Aust-Agder. Bli med på turen langs havkanten og nyt at sommeren er på vei! Du kan forvente mye rullestein, furuskog og vakker natur sammen med nye turvenner.

DATO: 26. mai
HVOR: Sørlandskysten
NIVÅ:  Middels
TURKODE: NU0219

REIS MINDRE, OPPLEV MER

Jo kortere du reiser, jo mer tid får du til selve turen. Finn ut hvilke turområder du har i nærheten, og benytt deg av dem. Da blir det enklere å planlegge og gjennomføre turer, og tiden du sparer på reisen kan du bruke på å oppleve, nyte og utforske naturen.

Flere turer med DNT