Kan det bli stort triveligere enn dette?
Kan det bli stort triveligere enn dette? Foto: Marius Dalseg Sætre

Ta med familien ut

Mørket trenger ikke være noen hindring for å ta med familien ut. Vi deler våre beste tips for en aktiv høst og vinter. 

Foto: Marius Dalseg Saetre

Hold koken med DNT

DNT-foreningene landet rundt tar ikke mørketidspause, men holder koken med masse flotte aktiviteter for hele familien. Trilleturer, eventyrstund, lommelykttur, matkurs, Lek deg sprek, skøytetur, kveldsmattur og mye mer. 

Se alle aktivitetene her

Grill søte pinnebrød

Tradisjonelle pinnebrød er vel og bra, men du kan tilsette ganske så mye snacks i deigen også. Hva med urter, sjokolade eller nøtter? Vi lover deg at du blir populær rundt bålet om du kan by på varme pinnebrød med smeltet sjokolade. 

Oppskrift på pinnebrød finner du her

Foto: Sindre Thoresen Lønnes
Foto: Marius Nergård Pettersen

Hyttetur

Selv om en del hytter er stengt frem til vinterferien, er mange av de selvbetjente og ubetjente hyttene åpne hele året. Med bookingsystemet kan du booke plass på mange av hyttene på forhånd. Fyr i ovnen, lag enkel mat på gasskokeplate og logg av. Husk kortstokk, en god bok, varme gode klær, hodelykt og DNT-nøkkel.

Besøk en ny DNT-hytte i høst


Bli familiemedlem 

Er dere flere enn tre i familien? Da kan det lønne seg praktisk og økonomisk med familiemedlemskap. Veiledende pris for 2019 er kr 1250,- for hele familien. Gå på løvjakt

Det ligger en drøss av små kunstverk på bakken hvor enn du går på høsten. Ha en konkurranse om hvor mange ulike du finner, ta med hjem og lage fine bilder eller kort. Lim dem på papir eller papp og ta kontaktpapir over. Enkelt, gratis og gøy!

Slik blir dere en friluftsfamilie

Foto: Louise Brunborg-Næss
Foto: Frank Otto Pedersen, DNTs fotokonkurranse

Ta en #nattinaturen

Overnatting i telt er spennende, spesielt når mørket faller på. Pass på å ha varme klær og sørg for at alle er varme når de legger seg i soveposen. Litt fysisk lek før leggetid gir varme i kroppen. Ekstra lyskilde er også viktig - hodelykt, lommelykt, lys fra mobilen - bruk det du har. 

Finn flere gode telttips her

Måneskinnstur

Ta turen ut i åpent landskap og nyt synet av månen som løfter seg glødende og langsomt over åskanten. Neste fullmåne finner sted 23.november og neste etter der igjen 22.desember. Blir det klarvær er det vakkert å være ute under den solopplyste måneskiven. Det er alltid verdt å ta turen ut. 

10 tips for en vellykket tur med barn

Foto: Frank Haughom

Annonse

Skrevet av Line Hårklau 1. november 2018