Høst = hyttetur

Finfin hytteutsikt fra Rabothytta i Nordland.
Finfin hytteutsikt fra Rabothytta i Nordland. Foto: Line Hårklau

Ta med gode venner og god mat på hyttetur i høst. 

Som medlem av DNT er du deleier av 550 hytter over hele landet. Nærmeste hytte er derfor sjeldent langt unna. Nå som gradene kryper nedover er det ekstra koselig å fyre opp i peisen og nyte en helg på hytta sammen med gode venner. 

  Våre beste tips for vennetur på hytta:

  1. Planlegg godt på forhånd. Hvor skal dere, hvem tar seg av matinnkjøp, hvem tar med spill, har noen i vennegjengen gått turen før eller skal én ta ansvar for orienteringen? Husk å ta med DNT-nøkkelen!
  2. Underholdning og kos er viktig. Hva med å lage en quiz? Et slag god, gammeldags yatzy slår aldri feil på hyttetur! 
  3. Sørg også for nok god mat, man blir sulten av den friske lufta! Husk at det ikke finnes matlager på de ubetjente hyttene. 
  4. Bo fast på en hytte og gå turer derfra. Det finnes mange ubetjente og selvbetjente hytter som er lite besøkt, her blir man sjeldent forstyrret. Finn den perfekte hytta på ut.no.
  5. På høsten kan forholdene i fjellet lett bli vinterlige og det er vanlig med snøfall fra 1000-1200 meters høyde. Da er det viktig å ha med nok varmt skift. Se våre pakkelister og andre gode tips her.
  NYE HØGEVARDE

  Nye Høgevarde er en ubetjent hytte på Norefjell/Eggedalsfjellene. Den har hele 52 sengeplasser og er en splitter ny og moderne hytte. Foto: Marius Dalseg Sætre.

  ROSTAHYTTA

  Rostahytta ligger nord i Indre Troms, nær svenskegrensa. På denne trivelige ubetjente hytta er det 33 sengeplasser, og fra hytteveggen har man flott utsikt opp til ruvende topper med snøflekkede sider. Foto: Marius Dalseg Sætre.

  STORE TORUNGEN

  Visste du at DNT har flere fyr du kan overnatte på? På Store Torungen utenfor Arendal er fyrvokterboligen og annekset innredet som en turisthytte. Foto: Marius Dalseg Sætre.  Annonse

  Skrevet av Line Hårklau 24. oktober 2018