Høstturer på sykkel

Vil du nyte vakre farger og frisk høstluft fra sykkelsetet? Her er tips til fine turer du kan ta nå.

Ryfylkeheiane 

I Rylkeheiane finnes det mange fine hytter som er flott å sykle til. Grauthellerhytta er glimrende for barnefamilier. Den har mange trivelige soverom og like utenfor danner bekken en fin kulp. Veien inn Flatstøldalen fra Ådneram er perfekt for familiesykkeltur.  

Turen inn til den selvbetjente hytta Taumevatn er lett å gå eller sykle og egner seg veldig bra for nybegynnere i fjellet, med eller uten barn. Hytta ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet.

Nordmarka

Marka rundt Oslo byr på mange sykkelmuligheter frem til snøen kommer. Langt, kort, lett eller tungt er opp til deg.  

Turen fra Harestua til Sognsvann kombinerer sykling og fottur. Passer for dem som er i god form og vil ha en utfordring. 9,5 mil gjennom marka via fem flotte topper. 

Om du vil sykle litt kortere kan du ta turen fra Harestua til den ubetjente DNT-hytta Snellingen.  Sykkelturen starter på Harestua stasjon. Det er en del bakker opp, men turen tilbake til toget blir til gjengjeld en fryd. Du passerer Sølvtjernet med tilrettelagt fiskeplass på veien. Den gamle setra helt nord på Romeriksåsene har 8 sengeplasser. 

Femundsmarka

Hyggelige Svukuriset i Femundsmarka. Foto: Eivind Haugstad Kleiven.

Sykkelturen fra Elgå til den betjente hytta Svukuriset passer både store og små syklister - også de som sitter i sykkelvogn. Her sykler du på grusvei helt frem til hytta, litt over en mil én vei. Vel fremme venter vafler som belønning! Svukuriset er åpen i høstferieuke 40, og ønsker store og små velkommen til deilig mat, fine høstfarger og gode turmuligheter. 

Hardangervidda

Foto: Marius Dalseg Sætre

En flott tur starter på Rjukan, der du tar Krossobanen, Nord-Europas første taubane. Ruta går fra Rjukan til Kalhovd og tilbake igjen til Rjukan.

Du kan også starte turen på Kalhovd, som ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd Turisthytte er betjent fra 21. juni til 8. september, samt to påfølgende helger. Hytta er ubetjent fra 23.-september til 13. oktober. Utenfor den betjente åpningstiden har Kalhovd en liten ubetjent del. Den ubetjente delen er i bygget "Tuppehuset" og har 6 sengeplasser.

Mjøstråkk

Opplev Mjøsregionen fra sykkelsetet! Dette er nasjonal sykkelrute 7 fra Hamar til Morskogen vokterbolig. En flott tur gjennom nydelig kulturlandsskap. Gamle E6 er lagt i tunnel, og det er fredelig og stille ved gamle Morskogen stasjon, som ble DNT-hytte i 2017. 

Det er også mulig å sykle til Morskogen vokterbolig fra Eidsvoll, og kombinere med tog om det er ønskelig.

Finnemarka  

Svarvestolen. Foto: Tore Haare   

DNT Drammen har et velutviklet hyttenettverk i Drammensmarka. Flere av hyttene er tilknyttet fine grusveier som egner seg perfekt til hytteturer med sykkel. Her er det noe for enhver smak med både korte og lange turer. Turene er godt merket med egne skilt for sykkel. Dette området er et skikkelig sykkeleldorado. 

Rallarveg i nord 

Langs Ofotbanen mellom Narvik og grensen mot Sverige går Norges andre spektakulære rallarveg, en gammel anleggsvei som egner seg både for fotturister og syklister (ca. 12 km). Turen kan forlenges både til fots og på sykkel, og det er overnattingsmuligheter underveis.

Trollheimen 

Foto: Line Hårklau

Liker du å sykle på fjellveier i seterdaler? Da kommer du til å elske denne turen gjennom fjelldaler i Trollheimen. Sykkelturen går i fjellterreng i 700 til 900 meters høyde over havet. Du sykler på grusveier og asfaltert vei i vakre seterdaler med dyr som beiter.  Turen egner seg også for barn som er vant med å sykle på tur. Begge dagsetappene er på ca. 40 km. 

Rallarvegen

Foto: Torill Refsdal Aase

Rallarvegen mellom Haugastøl og Myrdal er den suverent mest populære sykkelturen i den norske fjellheimen. Årlig tar tusenvis av syklister turen gjennom det storslåtte fjellandskapet i Skarvheimen - i overgangen mellom østlandet og vestlandet.

OBS: Husk å sjekke værmeldingen, været kan fort snu på fjellet i høstmånedene.

Vår samarbeidspartner Kvikk Lunsj ønsker deg en god sykkeltur!

Vil du dra på tur med andre? Bli med på fellestur!

Foto: André Marton Pedersen

Aktiv til 100 - Alvøen

Fellestur
12. desember 2019
(1 dag)

Bergen og Hordaland Turlag ønsker at flest mulig skal komme i fysisk aktivitet og få gode naturopplevelser. Derfor har vi et ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Bergen og Hordaland Turlag

Nærtur på Sognsvann - Månedens tur med gløgg og pepperkaker

Fellestur
12. desember 2019
(4 timer)

Månedens tur med gløgg og peppekaker. Julevandring fra bommen på Sognsvann og inn i marka. Vi serverer gløgg og pepperkaker. ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Nærtur fra Tonsenhagen - Juleavslutning til Linderudkollen

Fellestur
12. desember 2019
(4 timer)

Juleavslutning i ekte Tonsenhagen tradisjon. Vi vandrer til Linderudkollen og spiser der. God jul og godt nytt år. Se på ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Torsdagsturar

Fellestur
12. desember 2019
(1 dag)

Torsdag er turdagen for deg som har fri på dagtid. Har du fri midt på dagen - kom og bli med på ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Flora Turlag

TORSDAGSTUREN

Fellestur
12. desember 2019
(3 timer)

Oppmøte på Stemmen kl 10.00

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Haugesund Turistforening

Turkafe på Gramstad

Fellestur
12. desember 2019
(1 dag)

Kombiner lett formiddagstur med kafebesøk på friluftskafeen på Gramstadtunet. Hver torsdag tar turleder deg med på en tur i Gramstadområdet. ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Stavanger Turistforening

Nærtur i Søndre Nordstrand - over Asperud og Bjørnerud

Fellestur
12. desember 2019
(3 timer)

Asperud og Bjørnerud Vi møtes på Lerdal bussholdeplass/barnehage klokka 11. Turen ender med juleavslutning på Lerdal, i Hauketo/Prinsdals kvinne- og ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Friluftstrim i Lademoenparken i Trondheim

Fellestur
12. desember 2019
(1 time)

Få selvtillitt til å gå turer på egenhånd i naturen gjennom hyggelig samvær og trim med turglade mennesker i Lademoenparken ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Trondhjems Turistforening

AKTIV: Kveldstur torsdag 12.desember fra Midgard, Borre

Fellestur
12. desember 2019
(3 timer)

BONUSTUR! Aktiv har satt opp en ekstra kveldstur torsdag 12.desember kl 18:00. Vi går fra Midgard Vikingsenter kl 18:00, forhåpentligvis ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Aktiv

Desemberpadletur i Nordvågen

Fellestur
12. desember 2019
(1 dag)

Vi gjentar den stemningsfille Lucia-padlinga i Nordvågen. Vi møtes kl. 20.00, og du må gjerne ha med lys til kajakken og ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Gildeskål turlag
Se 1001 flere turer og aktiviteter  

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 21. september 2019