Høstturer på sykkel

Vil du nyte vakre farger og frisk høstluft fra sykkelsetet? Her er tips til fine turer du kan ta nå.

Ryfylkeheiane 

I Rylkeheiane finnes det mange fine hytter som er flott å sykle til. Grauthellerhytta er glimrende for barnefamilier. Den har mange trivelige soverom og like utenfor danner bekken en fin kulp. Veien inn Flatstøldalen fra Ådneram er perfekt for familiesykkeltur.  

Turen inn til den selvbetjente hytta Taumevatn er lett å gå eller sykle og egner seg veldig bra for nybegynnere i fjellet, med eller uten barn. Hytta ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet.

Nordmarka

Marka rundt Oslo byr på mange sykkelmuligheter frem til snøen kommer. Langt, kort, lett eller tungt er opp til deg.  

Turen fra Harestua til Sognsvann kombinerer sykling og fottur. Passer for dem som er i god form og vil ha en utfordring. 9,5 mil gjennom marka via fem flotte topper. 

Om du vil sykle litt kortere kan du ta turen fra Harestua til den ubetjente DNT-hytta Snellingen.  Sykkelturen starter på Harestua stasjon. Det er en del bakker opp, men turen tilbake til toget blir til gjengjeld en fryd. Du passerer Sølvtjernet med tilrettelagt fiskeplass på veien. Den gamle setra helt nord på Romeriksåsene har 8 sengeplasser. 

Femundsmarka

Hyggelige Svukuriset i Femundsmarka. Foto: Eivind Haugstad Kleiven.

Sykkelturen fra Elgå til den betjente hytta Svukuriset passer både store og små syklister - også de som sitter i sykkelvogn. Her sykler du på grusvei helt frem til hytta, litt over en mil én vei. Vel fremme venter vafler som belønning! Svukuriset er åpen i høstferieuke 40, og ønsker store og små velkommen til deilig mat, fine høstfarger og gode turmuligheter. 

Hardangervidda

Foto: Marius Dalseg Sætre

En flott tur starter på Rjukan, der du tar Krossobanen, Nord-Europas første taubane. Ruta går fra Rjukan til Kalhovd og tilbake igjen til Rjukan.

Du kan også starte turen på Kalhovd, som ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd Turisthytte er betjent fra 21. juni til 8. september, samt to påfølgende helger. Hytta er ubetjent fra 23.-september til 13. oktober. Utenfor den betjente åpningstiden har Kalhovd en liten ubetjent del. Den ubetjente delen er i bygget "Tuppehuset" og har 6 sengeplasser.

Mjøstråkk

Opplev Mjøsregionen fra sykkelsetet! Dette er nasjonal sykkelrute 7 fra Hamar til Morskogen vokterbolig. En flott tur gjennom nydelig kulturlandsskap. Gamle E6 er lagt i tunnel, og det er fredelig og stille ved gamle Morskogen stasjon, som ble DNT-hytte i 2017. 

Det er også mulig å sykle til Morskogen vokterbolig fra Eidsvoll, og kombinere med tog om det er ønskelig.

Finnemarka  

Svarvestolen. Foto: Tore Haare   

DNT Drammen har et velutviklet hyttenettverk i Drammensmarka. Flere av hyttene er tilknyttet fine grusveier som egner seg perfekt til hytteturer med sykkel. Her er det noe for enhver smak med både korte og lange turer. Turene er godt merket med egne skilt for sykkel. Dette området er et skikkelig sykkeleldorado. 

Rallarveg i nord 

Langs Ofotbanen mellom Narvik og grensen mot Sverige går Norges andre spektakulære rallarveg, en gammel anleggsvei som egner seg både for fotturister og syklister (ca. 12 km). Turen kan forlenges både til fots og på sykkel, og det er overnattingsmuligheter underveis.

Trollheimen 

Foto: Line Hårklau

Liker du å sykle på fjellveier i seterdaler? Da kommer du til å elske denne turen gjennom fjelldaler i Trollheimen. Sykkelturen går i fjellterreng i 700 til 900 meters høyde over havet. Du sykler på grusveier og asfaltert vei i vakre seterdaler med dyr som beiter.  Turen egner seg også for barn som er vant med å sykle på tur. Begge dagsetappene er på ca. 40 km. 

Rallarvegen

Foto: Torill Refsdal Aase

Rallarvegen mellom Haugastøl og Myrdal er den suverent mest populære sykkelturen i den norske fjellheimen. Årlig tar tusenvis av syklister turen gjennom det storslåtte fjellandskapet i Skarvheimen - i overgangen mellom østlandet og vestlandet.

OBS: Husk å sjekke værmeldingen, været kan fort snu på fjellet i høstmånedene.

Vår samarbeidspartner Kvikk Lunsj ønsker deg en god sykkeltur!

Vil du dra på tur med andre? Bli med på fellestur!

Foto: André Marton Pedersen

Hardangervidda: Fra fjord til fjell og vidde. Kinsarvik-Stavali-Hjølmo (25-35 år)

Fellestur
4. juli 2020
(2 dager)

Denne turen går gjennom variert og kupert landskap fra fjord til fjell, og byr på flott utsikt, frådende fossefall, friske ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Bergen og Hordaland Turlag

Familietur: Skjærgårdsleir på Erleholmen ( 5-12 år)

Fellestur
4. juli 2020
(2 dager)

Bli med på Erleholmen hvor vi fisker, setter garn og nyter det gode liv under åpen himmel! Vi forholder oss ...

Passer spesielt for Voksne og Barn
Arrangeres av Barnas Turlag i Bergen

Dagstur til Ekkertinden

Fellestur
4. juli 2020
(1 dag)

Opplev Trollheimens svar på Preikestolen. Den heter Ekkertinden, er dobbelt så høy som nasjonalikonet Preikestolen og stuper 1000 meter rett ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Trondhjems Turistforening

Bukkeskinnstind

Fellestur
4. juli 2020
(5 timer)

Oppmøte parkering Akkarvikodden. Grei tur i storslått natur. Ingen spesielt vanskelige partier. Påmelding til turleder. Begrenset antall plasser. Turleder 1: ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Lofoten Turlag

Flo - Glomsdalen

Fellestur
4. juli 2020
(9 timer)

( turen er flytta til laurdag 4. juli) Dette er ein fin og spennande tur som INT ikkje har arrangert ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Indre Nordfjord Turlag

Topptur til Granlivarden.

Fellestur
4. juli 2020
(4 timer)

Turen er på ca.9-10 km. og gir flott utsikt fra toppen.  Oppmøte kl. 10.00 ved Skistadioen ved Liermoen for felleskjøring ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av DNT Finnskogen og Omegn - Kongsvinger/Eidskog

Ni topper over Høyanger

Fellestur
4. juli 2020
(2 dager)

Gamle Sogn og Fjordane er kjent for vakre fjell og fjorder. Vi inviterer dere til å bli med på en tur i Høyanger kommune over flere topper på ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Bergen og Hordaland Turlag

Nyskjerrigtur til Perbua

Fellestur
4. juli 2020
(1 dag)

Vi starter fra Ytterlia kl.09.00 og går etter en skogsbilvei opp til Grytlia, videre utover fjellet forbi Reinåvatnet og til ...

Passer spesielt for Voksne, Barn og Ungdom
Arrangeres av Hemnes Turistforening

#DNTrunLite: Løpegøy rundt Bygdøy 🏃‍♂️🏃‍♀️💦

Fellestur
4. juli 2020
(3 timer)

Bli med på en enkel joggetur rundt Bydøy langs kyststien 🏃‍♂️🏃‍♀️! BADING inkludert 💦!! Dette er en enkel tur for deg ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Vandregruppa

Syv søstre

Fellestur
4. juli 2020
(1 dag)

Bli med på tur over en eller flere av toppene på Syv Søstre i Alstahaug kommune. Oppmøte lørdag, 4. juli, kl. ...

Passer spesielt for Voksne, Ungdom og Fjellsportinteresserte
Arrangeres av Polarsirkelen Turlag
Se 1020 flere turer og aktiviteter  

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 21. september 2019