Fem gode toppturtips i påsken

Til topps i Romsdalen med fjellski.
Til topps i Romsdalen med fjellski. Foto: Marius Dalseg Sætre

Drømmen om toppen - og om den deilige nedkjøringen. Kroppen og sinnet har lengtet i flere uker allerede. Endelig kan du spenne på skiene, ta fatt på motbakkene og skue utover hele fjellheimen med Kvikk Lunsj og medlemskap i DNT i sekken. 

Pyttbua
Pyttbua Foto: Torfinn Evensen

Tøffe Tafjordfjella 

Denne turen tar deg med til hjertet av Tafjordfjella med majestetiske topper, vakre daler og karakteristiske kjempefuruer. Turen starter på Brøste ved Bjorli og går videre til Pyttbua, som ligger høyt og fritt omgitt av stolte fjell som Karitinden (1982 moh), Høgstolen (1953 moh) og Puttegga (1999 moh). Traversen av disse toppene er den mest kjente turen i Tafjordfjella. Fra Pyttbua går du via Karitinden og Puttegga til Veltdalshytta. DNT kvister ruter i Tafjordfjella fra rundt 20. mars. 

Rute: Brøste–Pyttbua–Veltdalshytta–Pyttbua–Brøste 

Topptur ved Skorgedalsbu.
Topptur ved Skorgedalsbu. Foto: Fredrik Asche Kaada

 Topptur med fjordutsikt i Romsdalen

Dette er en fin topp både for nybegynnere og de med litt mer erfaring. DNT-hytta Skorgedalsbu er et flott utgangspunkt for denne turen. Turen starter ved parkeringsplassen i Skorgedalen. Turen har nydelig utsikt østover mot Romsdalen og vestover mot Romsdalsfjorden og Molde. 

Les mer om turen på ut.no​​​​​​​

Å komme inn til en hytte etter en krevende topptur er  ubeskrivelig.
Å komme inn til en hytte etter en krevende topptur er ubeskrivelig. Foto: Marius Dalseg Sætre

Sukkertoppen i Rondane 

Ljosåbelgen (1948 moh), er Rondanes mest klassiske skitopp og ligger en fin dagstur fra Rondvassbu. Den karakteristske formen har gjort at Ljosåbelgen også kalles Sukkertoppen. Toppen er ikke blant de aller høyeste i området, men byr likevel på Rondanes flotteste nedkjøring. Kjøringen er sjelden brattere enn maksimalt tretti grader. 

Les mer om turen på ut.no

Annonse

Topptur til Høgtuva.
Topptur til Høgtuva. Foto: Sindre Thoresen Lønes

Høgtuva i Ranafjellene  

Alpine fjell som strekker seg helt til kysten. Endeløse, hvite vidder. Utforkjøringer som tar pusten fra en. En topptur i Ranafjellene byr på det meste, fjellet blir kalt ranaværingenes nasjonalfjell og når du ser det vakre, bølgende fjellmassivet skjønner du nok hvorfor. 

Høgtuva er en dagstur på ca. 10 km og 1200 høydemeter, og er rangert som krevende. Adkomst via E6 nordover fra Mo i Rana, ta av på fv 355 på nordsiden av Langvatnet. Parkering ved veistasjonen i Leirdalen.  

Les mer om turen i fjell og vidde. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Høgruta i Jotunheimen 

Dette er Norges svar på alpenes klassiker. Høgruta er et seks dagers eventyr i Jotunheimen for erfarne skikjørere, opp og ned de flotteste toppene. Turen går fra topp til topp og fra hytte til hytte: fra Gjendesheim til Memurbu, Glitterheim, Spiterstulen, Leirvassbu og Krossbu.

Les mer om høgruta. 

Topptur til Skorafjellet.
Topptur til Skorafjellet. Foto: André Marton Pedersen