Ti høstturer på to hjul

Sykkeltur på Rondane like ved Rondvassbu med hund.
Sykkeltur på Rondane like ved Rondvassbu med hund. Foto: Marius Dalseg Sætre

Tråkk til med høstsykkeltur, trekk inn den friske luften og nyt flotte farger på en av disse ti turene.

Høsten er en fin tid for sykkelturer enten det er i skogen, langs sjøen, på fjellet eller i byen. Husk å ta med mat og drikke for en god pause. La deg inspirere av disse tipsene og rull ut på høsttokt.

Rondane

Start sykkelturen på Hjerkinn stasjon. Lett terreng og fine veier gjør dette til en grei sykkeltur, og de majestetiske toppene i Rondane gjør turen komplett. Legg inn en overnatting på trivelige Grimsdalshytta. Sett enten sykkelen fra deg og ta deg en fottur, eller trill i vei på en av sykkelstiene i området. Noen turalternativer er turen til Dørålseter og Grimsdalsgruva eller en mer krevende tur til Haverdalseter.

Damsafari i Drammensmarka

Rundtur på sykkel som går innom damanleggene i Krokstad- og Solbergvassdragene og Møllenhofbekken. Hver dam har sin historie og en del av målet med turen er å vise hvor viktige dammene og elvene har vært for industrien i området. Turen går stort sett på skogsbilvei, men på enkelte steder følges blåmerket sti og lysløype.

Rallarvegen

Det er ikke uten grunn at Rallarvegen er Norges suverent mest populære sykkeltur. Klassikeren fra Haugastøl til Myrdal går gjennom storslått landskap og byr på spennende kulturminner underveis. Enklest er det å starte fra Finse, men du kan også sykle fra Haugastøl, Ustaoset eller Geilo. Alle steder tilgjengelig med Bergensbanen.

Siddisstien (ekstremtur)

For de tøffeste går det an å bryne seg på Oslo – Stavanger. Mellom de to byene går det sykkelveier som stort sett er lite trafikkerte. Du kan ta en etappe eller to i nærheten av der du bor, og eventuelt ta toget et strekk av turen. Alle regiontogene på Sørlandsbanen tar med sykkel, enten du starter fra Oslo, Stavanger, Sandnes eller Gyland. Båten på Lysefjorden tar også med sykkel. Sjekk ut alle de 19 etappene. Kanskje finner du noen som passer for deg?

​​​​​​​Hovden rundt, Setesdalsheiene

Starten på sykkelturen Hovden rundt følger den såkalte «Tusenårsvegen» fra Hegni til sentrum og fortsetter gjennom Hovden Fjellpark. 13, 5 km lett formiddags - eller ettermiddagstur som passer for hele familien.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gjør som gutten på bildet og legg ut på sykkeltur i fjellet i høst! Fra Tungestølen i Jotunheimen.
Gjør som gutten på bildet og legg ut på sykkeltur i fjellet i høst! Fra Tungestølen i Jotunheimen. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

​​​​​​​Route 8 Farsund

Sykkeltur i Farsund forbi mange av kommunens severdigheter. Farsund by, Vanse, Nordberg Fort, Lista fyr, Vestbygd og kysten langs Lista med strender er noe av det du kan oppleve på turen. Hovedsakelig asfaltunderlag og relativt flatt. Noe vindutsatt. Turen kan med fordel sykles den veien vinden blåser, så du får vinden i ryggen.

Lett i Jotunheimen

Starter du fra Grønbua i Veodalen kan du sykle en lett tilgjengelig sykkeltur på ca. 8 km til Glitterheim. Her er det ingen tøffe motbakker, perfekt for en nybegynner og et barnevennlig alternativ. Landskapet er spektakulært samtidig som du knapt kan finne enklere fjellsykling enn dette.

I Peer Gynts rike

Veiene i Gålå/Skei-området vest for Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen går i hovedsak i lettkupert terreng rundt ca. 800-1000 meters høyde, og egner seg veldig bra til tursykling.Denne foreslåtte runden viser kanskje den fineste delen av Peer Gynt-vegen, flere utsiktspunkter, og de vakre omgivelsene rundt Vendalsvannet.

Den Gyldne Omvei

Opplev Den Gyldne Omvei og norgeshistorien fra sykkelsetet. Bruk noen timer eller tre dager på å oppleve trøndersk mat, natur og historie. Bli kjent med Olav Den Hellige og nyt smaken av spennende kortreist mat.

Hardangervidda

Sykkeltur på vidda i Telemark kan gi deg flotte natur- og kulturopplevelser! Start turen med Krossobanen, Nord-Europas første taubane. Ruta går fra Rjukan til Kalhovd og tilbake igjen til Rjukan.

Enda flere forslag til sykkelturer finner du på ut.no.

Vil du heller reise sammen med DNT på korte eller lange sykkelturer i høst? Sjekk her og bli med på fellestur.

Vår samarbeidspartner Kvikk Lunsj ønsker god sykkeltur!

Terrengsykling i Lofoten på fjellet Ryten ca. 504 moh.
Terrengsykling i Lofoten på fjellet Ryten ca. 504 moh. Foto: Bjørn Ståle Larsen

Annonse

Skrevet 8. september 2017 av: