Påskefjellet venter!

Er du klar for sol, ski og påskefjell?
Er du klar for sol, ski og påskefjell? Foto: Julie Maske

Selv om fuglene synger og hestehoven spirer mange steder, meldes det om gode skiforhold og strålende påskevær i mange av fjellområdene.

De siste ukene har Den Norske Turistforeningen forberedt påskeinnrykk i fjellet med å merke nesten 4300 kilometer med vinterløyper med kvist, i tillegg til å sørge for at alle betjente og selvbetjente hytter har nok av proviant til å huse alle som vil til fjells.

Plass til alle

Generalsekretær i Den Norske Turistforening lover at alle får plass på DNTs hytter i påsken.

- Overnatting kan bestilles på forhånd på de betjente hyttene våre, men du er uansett garantert å få husrom. Vi har hytter for alle. Både for de som vil ha sosialt fellesskap og for de som søker fred og ro. Våre betjente hytter sørger for god oppvartning med lokal mat og hyggelig stemning, mens du på de selvbetjente og ubetjente hyttene kan bo og bestemme selv. Påskefeiring på en DNT-hytte er en opplevelse som setter spor, sier Øveraas.

Medlemsrekord

Fjoråret bekreftet at nordmenn trives i påskefjellet. I 2014 var det nesten 12.000 overnattinger på DNT-hytter i påsken, og det er ingen grunn til å tro at det blir færre folk i fjellet i år. Tvert i mot. De siste årene har DNT opplevd en stor medlemsvekst, og antall medlemmer er nå oppe i nesten 258.000.

DNTs pressetjeneste er på jobb gjennom hele påsken på Fondsbu i Jotunheimen. Ta kontakt for oppdaterte stemningsrapporter om vær og føreforhold og besøkstall på DNTs hytter over hele landet dag for dag. Mobilnummer til pressevakt er 484 50 526.

Visste du at…

• DNT har over 500 hytter.
  • I påsken ferierer vi i vårt eget land. Nesten tre fjerdedeler, av feriereisene våre i påsken har Norge som reisemål.
  • 41 prosent av påsketurene til nordmenn er hytteturer.
  • Utenlandske fjellturister går gjerne i fjellet før påske, men i påskeuka er det mest nordmenn som går fra hytte til hytte.
  • De siste årene er det flere barnefamilier som har tatt turen til høyfjellet. De bor gjerne fast på en hytte og går dagsturer derfra.
  • Den Norske Turistforening og Røde Kors innførte Fjellvettreglene etter påsken 1967. Det var den verste påsken i en nordmanns minne, da 18 mennesker omkom på fjellet. Siden 1969 har fjellvettreglene blitt sendt på radio og TV for å forhindre ulykker.