"Ekspedisjonsboka" er Årets Fjellbok

Aleksander Gamme har skrevet "Årets Fjellbok 2011/2012".
Aleksander Gamme har skrevet "Årets Fjellbok 2011/2012". Foto: Gamme.no

Aleksander Gamme sin «Ekspspedisjonsboka» er kåret til «Årets Fjellbok 2011/2012». Prisen deles ut på Chillout i Oslo onsdag.

- Aleksander Gamme har laget en inkluderende ekspedisjonsbok hvor hvem som helst både kan drømme seg bort og få konkrete tips, forteller jurymedlem Hallgrim Rogn.

Raus, ærlig, praktisk og enkel er ord som går igjen i juryen når boka skal beskrives. I tillegg er bildene av gjennomgående høy kvalitet, samtidig som språket er godt og humoren lun.

– Veldig overraskende, forteller en fornøyd Gamme til UT.no.

Ny pris

Dette er andre gang prisen for «årets fjellbok» deles ut. I fjor gikk prisen til Eivind Eidslott med boken «Fjellbarna».

Prisen deles ut av stiftelsen fjellkultur som er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og forlaget «Friflyt».

Utdelingen skjer på «Chillout» i Oslo torsdag 28. november i etterkant av Sigri Sandberg Meløys foredrag om polarheltinner.

Finalebøkene

• «På tur i Vesterålen» - forfattet av Bjørn Eide, Trond Løkke og Willy Westå. Utgitt av Vesterålen Turlag.
  •  «Karina Hollekim - Den vidunderlige følelsen av frykt» - skrevet av Odd Harald Hauge og utgitt av Gyldendal.
  •  «Cecilie Skog - Antarktis» - skrevet i samarbeid med Sigri Sandberg Meløy. Utgitt på Gyldendal.
  • «Bergtatt» av Henrik Svensen. Utgitt av Aschehoug.

Juryen har bestått av Sigri Sandberg Meløy, Alexander Urrang Hauge, Anders Waage Nilsen, Lars Ebbesen og Hallgrim Rogn.

Vinnerboka

Skrevet av Christian Strand 27. november 2012