Femunden og Facebook i Fjell og Vidde

Svevende god stemning for facebookvennene på Femunden.
Svevende god stemning for facebookvennene på Femunden. Foto: Marius Nergård Pettersen

Da journalist Marius Nergård Pettersen søkte etter følge til vintertur på Facebook fikk han en flom av svar. Les om Facebookturen til Femundsmarka i Fjell og Vidde nr 6 som nå er underveis til leserne. 

- Aldri hadde vi drømt om at det skulle bli så gøy, skriver Marius Nergård Pettersen om turen gjennom Femundsmarka. Fire dager, fire personer som aldri hadde møtt hverandre før og storslagen natur i godværslune. Artikkelen i Fjell og Vidde nr. 6 2012, som nå er underveis til en postkasse nær deg, oser av overskudd, turglede og kameratskap. 

- Vi har allerede planlagt neste tur, skriver Marius. Også turgeneral Kristin Krohn Devold har gjort det. Hun samlet Facebookvenner uten turkompetanse til fottur gjennom Jotunheimen i fjor sommer.

- Facebook er et glimrende sted å samle venner, sier Kristin Krohn Devold. Les oppskriften på en vellykket Facebooktur i Fjell og Vidde nr 6. 

Vinterturer

Mangler du inspirasjon til hvor turen skal gå, enten med vennegjengen, barna eller med de aller barskeste i bekjentskapskretsen? De gode vinteropplevelsene er ikke langt unna. Her presenteres ni fine vinterturer med planleggingsverktøy, adkomst- og rutebeskrivelser i mange av landets flotteste fjellstrøk.  

Mads Gilbert

Han er kjent som krigs- og kriselegen og har rapportert fra Gaza de siste dagene. I portrettet får du møte en mann med stor kjærlighet til natur, friluftsliv og bratte turer. 

- Jeg vokste opp på Lambertseter i Oslo, forteller Gilbert, som i ungdommen fikk sommerjobb hos Erling og Anne Fuglesteg på Skogadalsbøen. 

- Det var et enkelt liv med hardt arbeid. I ettertid har det betydd utrolig mye for meg, forteller han i siste nummer av Fjell og Vidde.

Test av brodder

Snøen laver fortsatt ikke ned i lavlandet, men frosten setter sitt preg på store deler av Norge. Det er sesong for brodder og pigger og godt feste for føttene. Fjell og Vidde har testet og funnet de beste broddene som er å få tak i. 

Kvikk Lunsj, årbøker og leker i snøen

Om du enda ikke er fristet av godt lesestoff i det nye nummeret kan du kanskje fryde deg over å  lese om Kvikk Lunsj, selveste tursjokoladen,  fyller 75 år. 

For dere som har årbøker som ikke lenger får plass hverken i bokhylla hjemme eller på loftet får du her tips om hva samlingen er verdt og hvor den kan selges. 

Og har du unger som gleder seg til snøen kan dere lese om masse morsomme leker dere kan gjøre sammen ute når den kommer. I mellomtiden kan dere kose dere med Fjell og Vidde. 

Nytt nummer underveis

Leser du Fjell og Vidde er du sikret rikt monn av inspirasjon til turer i vinter.

Annonse

Skrevet av Julie Maske 26. november 2012