På basecamp med ungdommen

Ungdom fra Sogn og Fjordane Turlag i fullt firsprang mot nye høyder og eventyr.
Ungdom fra Sogn og Fjordane Turlag i fullt firsprang mot nye høyder og eventyr. Foto: Elin Hansson

Fjell og Vidde fikk en smak av framtidens friluftsliv da vi ble med DNT ung på vinterleir på Fivla. Ungdommelig utforskertrang og frisk bruk av naturen kan du lese om i magasinet som i disse dager er underveis til leserne. 

Å dra på tur i piskende snøvær er utfordrende, men legger ingen demper på stemningen når Fjell og Viddes reporter Elin Hansson er med Sogn og Fjordane Turlag til den selvbetjente hytta Fivla. Hennes beretning om de nye eventyrerne; ungdom som gjerne bor flere dager uten nett, som behersker kunsten å vandre rundt i ullundertøy og lage middag på enkle gassbluss. 

­– Hovedpoenget med Basecamp er å ha det gøy sammen, prøve ut forskjellige friluftsaktiviteter og ha det gøy ute, forteller Elin. Les hennes reportasje i Fjell og Vidde nr. 2 som er breddfull av lesestoff for vinterens eventyr i Norge.

Turinspirasjon

I disse dager legger barnefamilier kursen til fjells for vinterferie, men ikke langt unna aner vi konturene av påsken som seiler opp. Hvorfor ikke planlegge høytiden med hytte til hyttetur? I saken om retropåske finner du seks flotte tips til turer, kanskje en av dem passer for deg og gode venner. Eller du kan la deg inspirere av damene i 60-årene som la ut på sitt livs første pulketur, med telt, som en real Grønlandsekspedisjon. 

Masse lesestoff

Bruk hverdagskveldene til å lese om gründeren Anders Waage Nilsen og ikke minst historien om da Olav Saue falt utfor et stup og måtte kjempe for livet. Her er det mye til ettertanke og dypere innsikt. 

Les Fjell og Vidde på min side.

Annonse

Skrevet av Julie Maske 12. februar 2015