Historisk rekordvekst i DNT ung

Leder i DNT ung, Stig Øystein Schmidt, overrekker diplom til rekordmedlem Nooman Ahmad. Foto: Marius Dalseg Sætre

I løpet av ti år har DNTs ungdomsorganisasjon nesten doblet medlemstallet sitt. Nå har DNT ung over 40.000 medlemmer.

Ungdommen strømmer til friluftslivet

I en tid der idretten fortviler over frafall tiltrekker friluftslivet seg en stadig større gruppe ungdom og er mer populært enn noen gang. Det blåser en friluftsvind over Norge, og de siste ti årene er DNT ungs medlemstall nær doblet. Med det er DNT ung blitt en av Norges største ungdomsorganisasjoner. DNT ung aktiviserer flest ungdommer i Norge, kun slått av fotball og håndball.

– Dette er veldig gøy. Den enorme medlemsveksten i DNT ung viser at ungdom er glade i å utforske nye former for friluftsliv samtidig som de har det sosialt og møter nye mennesker, sier leder i DNT ung Stig Øystein Schmidt.

Medlem nr. 40 000

Nooman Ahmad (22) fra Nittedal er medlem nummer 40.000 i DNT ung. Han meldte seg inn da han skulle på tur til Preikestolen i sommer, og oppdaget alle medlemsfordelene han kunne benytte seg av i DNT, blant annet 50 prosent rabatt på hytteovernattinger.

– Jeg har lyst til å komme meg mer ut i naturen, og er nysgjerrig på å prøve ut nye aktiviteter, forteller Nooman.

I DNT ung kan 13-26-åringer teste ut ulike friluftsaktiviteter sammen med jevnaldrende, helt uten innblanding av foreldre. Det er ingen tvil om at det er populært. I løpet av det siste året har DNT ung har økt med hele 15,3 prosent fra 2015, noe som er et historisk godt resultat.

– Mange blir lei av organisert idrett når de når 12-13-årsalderen, og da representerer vi et godt alternativ. DNT ung aktiviserer faktisk flest ungdom i Norge, kun slått av fotball og håndball. I løpet av de siste ti årene har DNT ung vokst til å bli en av Norges største ungdomsorganisasjoner, sier leder Stig Øystein Schmidt.
Her kan du lese mer om medlemsfordelene i DNT.

Som medlem nr. 40 000 fikk Nooman Ahmad, ved siden av diplom, hytteovernattinger, ulltøy fra Devold og en Berganssekk full av turutstyr. Foto: Marius Dalseg Sætre

Rondane høyfjellshotell - januar 2017