Hedres for satsing på ungdom

- Dette blir en kickstart for ungdomsgruppa i Drammen, sier Stine Førlie, fornøyd prisvinner fra DNT ung Drammen etter å ha mottatt DNT ungs Forgubbingsbekjempelsespris 2012. Foto: Ida Amelie Helgesen

Drammen og Oplands Turistforening har i 2012 startet egen DNT ung gruppe og arbeider aktivt for at ungdommer med minoritetsbakgrunn skal bli glad i friluftsliv. Innsatsen ble belønnet med DNT ungs Forgubbingsbekjempelsespris på DNTs landsmøte 2012.

Forgubbingsbekjempelsesprisen deles ut for 14. gang av DNT ung og er en ettertraktet pris blant DNTs lokalforeninger.  I en organisasjon hvor snittalderen kryper oppover ønsker DNT ung å synliggjøre de lokale foreningene som har utmerket seg positivt ved å satse på ungdom.

- Denne prisen betyr mye for oss, det viser at satsingen vi har gjort er riktig og blir lagt merke til, forteller en fornøyd og overrasket Stine Førlie, som er leder i DNT ung Drammen.

Drammen og Oplands Turistforening har i flere år slitt med å få i gang et ungdomsmiljø, men i 2012 tok administrasjonen initiativ til å etablere et eget DNT ung styre. I løpet av våren har man hatt kitekurs, vintercamp og tur opp Tverråsen.

DNT ung leder Karoline Burdahl Teien mener prisen har fått en velfortjent vinner.

- Drammen og Oplands Turistforening støtter entusiastisk opp om det ungdomsarbeidet som startet i vinter. I tillegg er de gode forbilder for resten av organisasjonen ved å involvere ungdommer i avgjørelser og arbeid som gjelder hele foreninger og ikke bare i ungdomsarbeidet, sier Teien.

I begrunnelsen blir arbeidet med å inkludere ungdommer med minoritetsbakgrunn trukket frem. I DNT ung Drammen har flere ungdommer som har vokst opp uten den norske turkulturen vært med på turlederkurs og noen av dem sitter nå i DNT ung- styret.

Ingen pokal

Vandrepokalen som ble utdelt lørdag kveld er slett ingen pokal, men et snowboard. Det er et krav at snowboardet er i aktiv bruk før neste landsmøte. Det ble en utfordring for Lillian Fjerdingen, som er styreleder fra fjorårets vinnerforening, Trondhjems Turistforening. Hun hadde aldri hatt bena festet på et snowboard i hele sitt liv. Heldigvis ble debuten med DNT ung snowboardet festet på film, til stor glede for deltakerne på landsmøtet. Hun gikk hardt inn i rollen som snowboardkjører og satte utfor i en voldsom fart.

Leder i DNT ung Drammen Stine Førlie lover at snowboardet vil bli brukt i framtiden – og at de skal satse videre på et aktivt ungdomsarbeid.

- Vi lover ungdommene i Drammen mange spennende aktiviteter fremover. Følg med, oppfordrer Førlie entusiastisk.

Tidligere vinnere:

2011: