Historisk medlemsvekst for DNT

Stadig flere vil ut og opp! I år har DNT hatt medlemsvekst for 18. året på rad.
Stadig flere vil ut og opp! I år har DNT hatt medlemsvekst for 18. året på rad. Foto: Nina Bull-Engelstad, DNT fotokonkurranse.

DNT har i år 290 790 medlemmer i alle aldre, 20.540 flere enn i 2015. Det er et historisk godt resultat.

Turistforeningen har i år slått alle tidligere rekorder for medlemsvekst. Aldri før har foreningen hatt flere medlemmer, og aldri før har økningen vært så stor i løpet av ett år. Ønsket om flotte naturopplevelser og en aktiv fritid trekker stadig flere nordmenn UT.

- I år har vi fått hele 20.540 flere medlemmer enn i 2015. Det er et historisk godt resultat og den største økningen i DNTs 148-årige historie sier foreningens generalsekretær, Nils Øveraas. DNT har nå 290 790 medlemmer, en vekst på 7,6%.

At friluftsliv og ferie i Norge har blitt stadig mer populært og vinner frem blant folk i alle aldre og på alle nivåer er ikke nytt.
DNT har hatt jevn medlemsvekst de siste 18 årene.

- Det nye i år er at økningen er så markant, sier Øveraas. Årets vekst gir også mer enn en dobling av medlemstallet fra 1989.

Barne- og ungdomsboom

De siste årene har DNT satset spesielt på barn og unge, blant annet gjennom økt aktivitet og vekst i Barnas Turlag. Nytt i år er også et eget familiemedlemskap, noe foreningen merker effekt av. Årets resultater viser at økningen nettopp er størst blant de yngste.

Barnas Turlag (0-12 år) har fått over 20% flere medlemmer i 2016, mens DNT ung (13-26 år) har hatt en vekst på drøyt 15%, og har passert 40.000 medlemmer.

- Det er gledelig at målrettet arbeid for å utvikle og forbedre tilbudet gir så konkrete resultater i form av flere deltagere og medlemmer. Og at enkle nærturer og aktiviteter for unge og eldre vokser parallelt med mer krevende aktiviteter som langturer og toppturer. Det har betydning for livskvalitet og folkehelse, og taler godt for at den positive utviklingen kan fortsette, sier Øveraas.