Det gode øyeblikket

1. plass i fotokonkurransen: Aurora på fisketur med besten på Sotra. Besten ror, det bråker ikke.
1. plass i fotokonkurransen: Aurora på fisketur med besten på Sotra. Besten ror, det bråker ikke. Foto: Magnar Børnes

- Dette var stort! Jeg husker at jeg sendte inn bilder til fotokonkurransen. Nå begynte jeg å lure på hvordan det hadde gått, sier Magnar Børnes. Med sitt bilde av Aurora og Besten på fisketur vant han DNTs sommerfotokonkurranse 2012.

I perioden 1. mai til 31. august har Turistforeningen fått tilsendt over 1000 bidrag til fotokonkurransen, der tema var "venner". 

- Jeg jobber til daglig som grafisk designer, men har syslet med fotografi siden jeg fikk mitt første speilreflekskamera for 25 år siden, forteller Magnar Børnes.

  • Tema for neste fotokonkurranse er "den røde T'en". Send inn ditt bidrag!

God kontakt

Han husker fisketuren med Besten og Aurora spesielt godt. Sommeren hadde ikke vært mye å skryte av i Bergen og familien måtte finne på andre ting enn å ligge på stranda. De var på besøk hos Besten på Sotra, og Aurora skulle få bli med på fisketur. 

- Bestefar liker helst å ro. Nå fikk Aurora sitte ved siden av ham ved årene. Kontakten mellom dem har alltid vært god, men på denne turen "klikket" det, forteller Børnes. 


Han tar vanligvis naturbilder, men liker å ha med kamera når han er ute - enten alene eller med familien.  
Vær der
- Hvorfor tror du juryen falt for ditt bilde?
- Kontakten mellom de to. Det var også det jeg så da jeg satt i båten. De samhandler, de har det fint og man får selv lyst til å smile når man ser bildet. 
- Hva skal til for å ta et slikt bilde?
- En må være der og fange øyeblikket. Som regel ser man øyeblikk og tenker; det skulle jeg ha tatt bilde av. Gode fotografer klarer å forutse øyeblikkene - de observerer, følger med på lyset. Det handler mye mer om å se, ha et blikk, enn å kunne teknikk. Teknikk kan læres. Blikket må øves, sier Børnes. En glad vinner av sommerens fotokonkurranse i DNT.
Høyt nivå
-  Det var et høyt nivå på finalistene i denne runden av fotokonkurransen der temaet var "Venner". Vinneren har klart å frembringe følelsen av ekte vennskap og humor som smeltet juryen. Vennskap handler ofte om å dele - både årer og et godt smil - og vi er glade for at fotografen delte bildet med oss. Rent bildeteknisk er det ikke 100 prosent,  men på sjarm og sjel er det 110 prosent, sier juryformann Roger Brendhagen. 
Godt eksponert
På andreplass kom danske Peter Sund med bildet av sine døtre Carla og Marie ved Bondhussjøen ved Hardangerfjorden. 
-  Dramatisk natur med vennskap og lek i fokus. Et godt eksponert bilde med et flott lys og duse farger, sier Brendhagen om dette bildet. 

Lekent
Tredjeplassen er det Yvonne Hauge som har tatt, på en padletur med bestevennen Njål i Nærøyfjorden. 
- Et lekent og flott bilde! Ikke enkelt å fotografere seg selv i kajakk – og i tillegg få frem natur og en venn i skjønn forening. Gratulerer med en flott tredjeplass, ønsker Brendhagen. 
Nå knyttes det spenning til neste runde av fotokonkurransen som har frist 30. november og har den røde "T" som tema. 
2. plass: Carla og Marie er ved Bondhussjøen ved Hardangerfjorden.
2. plass: Carla og Marie er ved Bondhussjøen ved Hardangerfjorden. Foto: Peter Sund
3. plass: Fra padletur i Nærøyfjorden med min bestevenn Njål, forteller fotograf
3. plass: Fra padletur i Nærøyfjorden med min bestevenn Njål, forteller fotograf Foto: Yvonne Hauge

Send inn bilder

Del dine naturopplevelser i 2012 med oss. Send inn dine beste bilder til DNTs store fotokonkurranse, som arrangeres i samarbeid med DNTs turpartner Danica Pensjon.

Finalistene er med i konkurransen om flotte premier. Førstpremien er en fondskonto fra Danica Pensjon på 12 000 kroner, andre-, og tredjepremie er ryggsekk og overnatting på våre hytter.

Annonse

Skrevet av Julie Maske 27. september 2012