"Hele Norge" sover ute natt til 14. januar

Natt til 14. januar sover kulturministeren i telt sammen med Den Norske Turistforening, for å markere starten på Friluftslivets år.

Tirsdag 13. januar er det offisiell åpning av Friluftslivets år. Det markeres med 24 timer i friluft. Kronprinsparet står for den høytidelige åpningen på dagen i Tøyenparken, før hele Norge pakker soveposen og gjør seg klar for den store styrkeprøven; en #nattinaturen.

179 ordførere er med

Klima- og Miljøminister Tine Sundtoft skal sove ute. Hun har utfordret alle landets ordførere til å gjøre det samme. 179 har så langt tatt utfordringen, og det kommer stadig flere på listen. Her kan du frem mot åpningsdøgnet følge med på hvor mange som har tatt utfordringen: www.friluftslivetsar.no. Der finner du også oversikt over overnattingsarrangementene over hele landet.

Kulturministeren i telt på Sæteren gård

Kulturminister Thorhild Widvey vil tilbringe natta på DNTs arrangement på Sæteren gård i Bærumsmarka. Der inviterer Bærum Turlag til et åpent arrangement for alle som har lyst til å oppleve vinternatta ute. Dit kommer også Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog. Polfarer Liv Arnesen er turleder opp til teltleiren ved hytta. Fra DNT stiller styreleder Berit Kjøll og generalsekretær Nils Øveraas.
Pressen er velkommen til å delta på arrangementet! Oppmøte er 18.00 ved Øverland gård. Turen opp tar ca en halvtime (Veien er stengt med bom, men det er mulig å frakte opp utstyr dersom dette er ønskelig).
Alle deltakerne får utdelt fakler, så det vil bli et vakkert turfølge gjennom skogen!
Utover kvelden blir det konsert, aktiviteter, bålkos og servering av varm mat og drikke.

Hva er Friluftslivets år?

Friluftslivets år skal gi folk en smakebit på utendørsaktiviteter, slik at flere får lyst til å drive med friluftsliv jevnlig, også etter at året er over. Det er spesielt et mål at barn og unge oppdager - og får lyst til - å bruke naturen sammen med familien, og senere på egen hånd. Friluftslivets år arrangeres i samarbeid mellom Klima- og miljødepartementet og friluftsorganisasjonene.
Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Mari Stephansen på 952 90 730 eller mari.stephansen@turistforeningen.no for ytterligere informasjon eller intervjuavtaler.

Skrevet av Mari Stephansen 8. januar 2015