H.K.H. Kronprins Haakon på hyttetur i slottsparken i dag

Fra høyre: Styreleder i DNT, Berit Kjøll, Kronprins Haakon og generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.
Fra høyre: Styreleder i DNT, Berit Kjøll, Kronprins Haakon og generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. Foto: Marius Dalseg, DNT

I dag tidlig kom Kronprins Haakon ruslende fra Slottet for å motta de to DNT-hyttene som nå står ferdige til feiringen av "Kongepar i 25 år".  Det ble en uvanlig trivelig hyttetur.

- Uansett hvor jeg går på tur kommer jeg i fotsporene til moren min, for hun har stort sett gått over alt, sa Kronprins Haakon til et stort presseoppbud, DNT-folk og forbipasserende da han i dag tidlig tok i mot hyttene i Slottsparken på vegne av sine foreldre.

Kronprinsen fikk følge av styreleder i DNT, Berit Kjøll og generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. Kjøll holdt overrekkelsestalen, og ga bort en knallrød DNT-gavenøkkel som et formelt symbol på at hyttene får være del av utstillingen og aktivitetene i Jubileumsparken.

Thomas With fra DNT Oslo og Omegn viste Kronprinsen rundt i den tradisjonelle Hovinkoia bygget i 1937, hytta med samme fødselsår som Kronprinsens foreldre. Daglig leder i Stavanger Turistforening, Preben Falch tok Kronprinsen med på visning i Skåpet, en av de moderne sovemodulene som skal plasseres i det spektakulære hytteanlegget som åpner ved Lysefjorden 21.august i år.

Adresse Slottsplassen 1
DNT åpner nye hytter hvert år og har 530 av dem landet rundt, i en god blanding av det tradisjonelle og nyskapende.

- Men det er ikke hver dag vi får åpne hytter med adresse Slottsplassen 1, understreket Kjøll med et smil.

Hun ga en stor takk til Kongehuset med Dronningen i spissen for forespørselen på tampen av fjoråret om å sette opp de to DNT-hyttene. Men først og fremst takket hun for deres sterke og smittende engasjement for friluftslivet og naturen i Norge, og for å løfte frem arbeidet DNT står for som tilrettelegger.  - Med hyttene i parken kan vi åpne opp naturen for enda flere, lovet Kjøll.

- Hyttene i Slottsparken er en fin del av jubileet til moren og faren min, sa Kronprins Haakon.
- Hyttene i Slottsparken er en fin del av jubileet til moren og faren min, sa Kronprins Haakon. Foto: Marius Dalseg, DNT

Begeistret og turglad Kronprins

Kronprins Haakon uttrykte flere ganger sin begeistring over å ha fått hyttene som nærmeste slottsnabo.

Det er utrolig morsomt at vi har fått til en slikt samarbeid med DNT. Å få hyttene hit er en fin del av jubileet til moren og faren min. Jeg håper alle tar turen og vil komme ned og bare være i Slottsparken,  oppfordret han.

Stedsans som en middels brunost

På spørsmål om han i løpet av sine mange turer hadde opplevd noe spesielt, om han for eksempel hadde gått seg bort, lød svaret:

- Jeg har stedsans som en middels brunost, så jeg hadde gått meg bort/vekk mange ganger uten godt turfølge  - eller GPS.

Da er det jo fint at DNT har hundrevis av organiserte fellesturer med turleder og 22.000 km merkede sommerruter med en million røde T'er til å vise vei. For Kronprinsen er neppe alene om å kunne slite litt med å finne den rette turveien.. (red. anm).

Aktiviteter for store og små i Jubileumsparken
Kronprinsen fortalte også om noen av de øvrige aktivitetene som vil foregå i Jubileumsparken fra åpningen 13. juni.

- Det blir Barnebibliotek i Lysthuset, aktiviteter med Garden, informassjonstavler med historiske bilder, blant annet Slottsparken før og nå, og vi vil vise frem bilene våre, sa han med et glimt i øyet og et glis bare bilinteresserte menn kan fremvise.

Vi i DNT gleder oss til å ta del i feiringen og til ønske alle velkommen til å besøke parken og hyttene, som det av praktiske og andre årsaker ikke er mulig å overnatte i. Men tilbring gjerne noen netter ute i naturen på en av våre øvrige 530 hytter. VELKOMMEN!!

Åpningstider fra 13. - 19. juni og mer info:https://www.dnt.no/nyheter/4987-slottet-far-nye-hyttenaboer-i-sommer/

Aktivitetskalender med full oversikt kommer påwww.kongehuset.no og www.dnt.no

Annonse