Ny aktivitetsbok for barn

Den nye boka er full av ideer til læring og lek i naturen, sier forfatter Kristin Oftedal Vinje, fagsjef Barnas Turlag i DNT. Foto: Julie Maske

Turistforeningens aktivitetsbok «Lek og lær» er nå til salgs i DNTs nettbutikk og i turbutikkene rundt om i landet.

– Dette er en lettlest, praktisk og nyttig bok som er enkel å bruke, sier forfatter Kristin Oftedal Vinje, fagsjef for Barnas Turlag.

Hun tror alle som har med seg grupper med barn på tur, vil ha glede av boka.

– Her kan man få tips til alt fra aktiviteter og leker til bekledning og mattips, sier Vinje. Boka er laget for å tåle all slags vær.

Bestill boka i vår nettbutikk

Ta med barna ut

I snart ti år har lederen i Barnas Turlag, Kristin O. Vinje, reist rundtomkring i landet for å oppfordre til mer uteaktiviteter i skoler og barnehager.

- Jeg brenner for at man får mer fysisk aktivitet i alle fag. Hvorfor ikke pugge engelske gloser ute eller lære matematikk ved å gjøre noe praktisk? – sier Kristin O. Vinje.

Hun har selv jobbet mange år i skolen og opplevde hvordan uteaktiviteter bidrog postivt til bedre læring og sosialt miljø. Etter mange år som kurs- og foredragsholder samler hun nå tips og inspirasjon mellom to permer, for å gjøre det lettere å bruke i en hektisk hverdag. Vinje håper dette vil gjøre det lettere for lærere og foreldre å ta med barna ut.  - Naturen er det beste klasserommet, smiler Vinje.  LEK OG LÆR er boka for deg som vil ta med deg barn i alle aldre ut i naturen. Her finner du forslag til ulike aktiviteter både med og uten faglig fokus. I tillegg har vi tatt med noen enkle matoppskrifter og generelle turtips. Boka bygger på innhold i kurs vi har holdt for lærere og førskolelærere i en årrekke, og DNT ønsker å bidra til mer og bedre uteaktiviteter i skoler, barnehage, familier, klubber og organisasjoner. FAKTA:

• Dagens femtenåringer sitter mer stille enn mennesker i aldersgruppa 65-85, viser tall fra Helsedirektoratet
  • Et dansk prosjekt, «Sett skolen i bevegelse», konkluderer med at elever som er fysisk aktive lærer bedre. De har også dokumentert at fysisk aktivitet virker positivt inn på språklige ferdigheter, arbeidshukommelse, logisk tenkning og problemløsning.
  • Flere undersøkelser i Norge og Sverige viser dessuten at barn som får boltre seg i naturen blir mindre kranglete og mer konsentrerte, og de utvikler bedre helse og økt livskvalitet.
  • Kunnskapsløftet legger opp til at deler av undervisningen i flere fag legges utendørs for å kunne nå kunnskapsmålene.
  • Barn lærer på ulike måter. Dette bør i større grad gjenspeiles i undervisning.
  • DNT gir i disse dager ut boka «LEK OG LÆR» for å motivere og inspirere til mer og bedre utaktiviteter for barn.
  • DNT har samarbeidet med skoler og barnehager i over 10år.
  • DNT har holdt over 300 kurs for lærere over hele landet