Berit Kjøll ny styreleder i DNT

Berit Kjøll er valgt til ny styreleder i Den Norske Turistforening (DNT) på landsmøtet i Skien. Hun ønsker at DNT skal gå foran og vise at friluftsliv er god folkehelse.

Berit Kjøll har lang fartstid i DNT som turleder og styremedlem. Hun har bred erfaring fra næringslivet, blant annet som direktør i Kilroy, Steen & Strøm, Flytoget, Telenor og nå som direktør i mobilselskapet Huawei Technologies AS.

Som styreleder i DNT ønsker hun å bruke sin erfaring og kompetanse til å løfte DNT videre. En av de viktigste sakene hun vil jobbe for, er at foreningen kan bli en enda sterkere nasjonal samfunnsaktør i arbeidet for å bedre folkehelsen.

Vil doble medlemstallet

- Myten om spreke nordmenn står for fall. Med de helsesmessige utfordringene vi som nasjon står overfor kan friluftsliv DNT tilrettelegger for, bety en forskjell. Vi er 57 foreninger preget av entusiasme og turlidenskap. Vårt tilbud er selve veien til og helse, og vi er klare til å gjøre en betydelig innsats, sier Berit Kjøll.

Hun understreker at friluftsliv er en viktig kilde til god helse for folk flest.

- Vi skal vi jobbe for at enda flere kommer seg ut på tur. I dag er et 5 prosent av Norges befolkning som er medlem av DNT. Jeg mener dette kan dobles, sier den nyvalgte styrelederen.

- Ta vare på naturen

I sin tale til landsmøtet la også Berit Kjøll vekt på DNTs rolle som pådriver for å ta vare på naturen.

- I lys av den store folkehelseutfordringen blir det enda viktigere å sikre verdifulle turområder. Kjøll understreker at årets resolusjon har et svært viktig budskap: Å oppfordre Regjeringen til å vise ansvarlighet slik at vind- og vannkraftutbyggingen ikke skader verdifull natur.

I resolusjonen ber DNT om at:

• Regjeringen må hindre nedbygging av de mest verdifulle natur- og landskapsområdene.
  • Energiprosjekter med akseptabel miljøpåvirkning må bli foretrukket. Her ønsker DNT å bidra.
  • Arbeidet med å velge ut hvilke områder som skal spares og hvilke som kan bygges ut , må settes i gang umiddelbart.
Berit Kjøll er ny styreleder i DNT.
Berit Kjøll er ny styreleder i DNT. Foto: Trude Blåsmo

Berit Kjøll:

• 56 år
  • Direktør i mobilselskept Huawei Technologies AS
  • Bred erfaring fra næringslivet, blant annet som direktør i Kilroy, Steen & Strøm, Flytoget, Telenor.
  • Innehar styreverv i Hurtigruten, Interoil Exploration and Production og Studentforeningen Handelshøyskolen BI (august 2009).
  • Har tidligere sittet i styret til SAS AB, DnB NOR ASA, Telenor Mobil AS, Aker Holding, GASSCO, Avinor, Narvesen, TusenFryd AS og NORTRA.

Kilde: Wikipedia

Skrevet av Helle Andresen 9. juni 2012