Bildekonkurranse God Turmat

Baker du rundstykker på tur blir det turstykker! Hvordan ser dine turstykker ut? Las opp bilder av dine turstykker på Instagram med #godturmat og inspirer andre Foto: Linn Jåthun

Hva smaker vel bedre enn nystekt brød på tur? Nå kan du enkelt lage deg ferske, deilige rundstykker på tur – eller som vi har valgt å kalle det – turstykker! Vi vil se alle kreative måter familien kan bruke den nye grove brødblandingen som Møllerens og Den Norske Turistforening har utviklet.

Møllerens og Den Norske Turistforening har sammen utviklet en serie med turprodukter som skal gjøre det enklere å sørge for påfyll av riktig næring på tur. Porsjonspakninger med havregrynsgrøt og grove brødblandinger som er enkle og raske å steke er de to først produktene du nå finner i butikk.  Å bake er en hyggelig og sosial aktivitet for hele familien, og det er alltid en ekstra motivasjon å gå på tur når det ligger noe godt og venter i sekken. Med God Tur sin brødblanding trenger du bare å tilsette lunkent vann, la deigen heve, og den er klar til steking, enten i ovn eller over bål.

#godturmat

Men hvordan ser dine turstykker ut? De kan for eksempel formes som pinnebrød, eller stekes i stekepanne over bålet eller på primus som små stykker. Er dere på hyttetur kan dere kanskje lage bokstaver eller forme dyr, la kreativiteten bestemme. Del bilder av dine turstykker på instagram eller e-post merket med #godturmat. Da er du er med i konkurransen om et års forbruk av God Tur produkter.

Fakta om God Tur produktene og samarbeidet

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har utfordret næringslivet til å utvikle sunnere matprodukter. Salt, sukker og mettet fett skal reduseres. Møllerens og Den Norske Turistforeningen har i partnerskap tatt utfordringen. Første produkter ut i samarbeidet er de nye «God Tur Grovbrød og Turstykkemiks» og «God Tur Havregrøt uten sukker». Dette er produkter som er utviklet med tanke på å gjøre god og næringsrik mat lett tilgjengelig for turfolk, enten de er på korte eller lange turer. Les mer om produktene her. Deler av inntektene fra salget av God Tur produktene går til Den Norske Turistforening. Ved å kjøpe God Tur produktene støtter du DNT sitt arbeid med å tilrettelegge for turopplevelser i norsk natur: Blant annet arbeidet med å merke 22.000 km sommerruter, 4 300 km kvistede vinterløyper, vedlikeholde over 500 hytter og å arrangere tur aktiviteter over hele landet.

Konkurranseregler:

I anledning lanseringen av turmatproduktene God Tur fra Møllerens og Den Norske Turistforeningen inviterer vi til en bildekonkurranse. Konkurransen varer i tre uker fra fredag 26.09 til og med fredag 17.10. Hver uke kårer vi en ny vinner. Ukesvinnerne får ett års forbruk av God Turmat produkter fra Møllerens*

1.  Bruk Instagram på din Android eller iPhone og hashtag bildet med #godturmat for å kunne delta. Du kan også sende inn bilder av deres turstykker på e-post til godtur@mollerens.no Merk da e-posten med #godturmat og oppgi navn og adresse.

2.  En jury bestående av Møllerens Bakemester Kim Kirchert, fotograf Sindre Thoresen Lønnes i DNT og markeds-og innovasjonssjef  Vidar Haugsdal fra Møllerens vil hver uke trekke ut en vinner.

Møllerens og DNT forbeholder seg retten til å bruke vinnerbildene i markedsføringen av God Turmat produktene fremover.

(*Ett års forbruk er definert til 52 pakker med Havregryngsgrøt og 20 pakker med brødmiks) .

Hva er Instagram?

Instagram er verdens største mobile sosiale nettverk med over 100 millioner brukere på verdensbasis og omtrent 700,000 i Norge. Instagram er en app som er gratis å laste ned og gratis å bruke. Med Instagram kan smarttelefon-brukere som enten har Android eller iPhone ta bilder, legge til fotofiltre og andre effekter og dele dette med familie og venner, men også med hele verden gjennom bruk av såkalte hashtags. En hashtag er en måte å kategorisere bildene man tar på basert på tema/forklaring.

Turstykker kan for eksempel stekes i stekepanne på tur, eller på hytta i en dyp langpanne og skjæres opp til passe ruter.

Skrevet av Mette Habberstad 25. september 2014