Høsttur på skinner!

En strålende sommer er på hell og det er for alvor tid for å snøre på seg fjellskoene. Naturen er på sitt vakreste nå, og både hytter, stier, fjell, skog og vidder står klar til å ta i mot deg. Og hva er vel da enklere enn å ta toget rett til start?

Få mest ut av studielånet

Denne uken legger NSB ut mengder av billigbilletter, der du kan komme deg til fjells for under tohundrelappen. Dersom du er student og er interessert i å få studielånet til å vare litt lenge, bør du slå til nå. 

-Nå kan du faktisk få gått den turen det ikke ble tid til i sommer, eller som du ikke hadde turfølge til, forteller leder i DNT ung, Hanna Melhus

I tillegg så kan du glede deg over god samvittighet hele veien, lite er så miljøvennlig som å ta toget.

-Naturen er et fellesgode som vil alle må ta vare på. DNT ung oppfordrer alle til å velge kollektivt, så ofte som mulig. I tillegg til å være bra for miljøet, er det utrolig avslappende å synke ned i setet, se landskapet forandre seg underveis og glede seg til turen man skal gå, forteller DNT ung-lederen. 

Enkle, men viktige forberedelser

Du trenger ikke mengder av utstyr for å gå tur. Det er viktig med gode, solide sko som gir deg støtte - og så er det sekken, da. Her kan du se hva du bør pakke i den – og hva du kan droppe

Turene venter på deg

Tom for inspirasjon? Eller vet du ikke hvor du skal begynne? Det finnes mange tilbud langs NSBs rutenett. Se bare her: 

Husk: billettene ligger kun ute til salgs til og med fredag. Er du kjapp, sikrer du deg reise til din drømmetur!

DNT ungs turtips fra de største studiebyene:

Oslo: Er du klar for en real utfordring? Ta toget til Hjerkinn togstasjon og gå Rondane på langs for å oppleve Norges eldste nasjonalpark!

Bergen: Ta med vennegjengen til Hallingskeid turisthytte. Hytta ligger nær Hallingskeid togstasjon, og er et supert utgangspunkt for både korte og lange turer. Hytta har strøm, så du kan like gjerne skrive semesteroppgaven din her!

Trondheim: Ta toget til Kongsvoll og gå inn til den selvbetjente hytten Reinheim. Hytten er stor og har god plass til eksamenslesing. Trenger du å lufte hodet litt kan man du ta turen opp på Snøhetta på 2286 moh. 

Alle turene kan planlegges på www.ut.no og www.nsb.no

DNT Ung leder Hanna Melhus og Hans Kristian Flaatten gir gjerne tommelen opp for kombinasjonen rimelige togturer og fjelltur.
DNT Ung leder Hanna Melhus og Hans Kristian Flaatten gir gjerne tommelen opp for kombinasjonen rimelige togturer og fjelltur.

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 2. september 2014