Snart fylles norske skoger og fjell med fjortiser

Spreke 8. klassinger fra Rothaugen skole i Bergen under fjorårets OPPTUR.
Spreke 8. klassinger fra Rothaugen skole i Bergen under fjorårets OPPTUR. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Onsdag 4. mai deltar halvparten av landets 14-åringer på OPPTUR. I år arrangerer Den Norske Turistforening 114 arrangementer for totalt 34 000 skoleelver.  

OPPTUR ble arrangert første gang i 2006 med om lag 6000 deltakere. I år blir den nasjonale turdagen arrangert for 11. gang med over 34 000 påmeldte elever. Hele 481 skoler deltar, det er 40 flere enn i fjor. 

- OPPTUR har hatt en formidabel vekst siden starten, og flere steder står skoler på venteliste for å være med. Denne dagen er viktig for å gi ungdom en smakebit på gledene ved friluftsliv, i en tid da mange unge dropper å drive med fysisk aktivitet, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT. 

Det er Turistforeningens lokale medlemsforeninger som merker en løype til en topp eller et utsiktspunkt i nærheten. Foreningene stiller også med mange frivillige som sikrer at alle kommer trygt frem. Turen er om lag 10 km lang og varer i 4-5 timer. 

Presse:   

Presse er velkommen til å bli med på turen og intervjue DNT, lærere og elever underveis. I år er hovedarrangementet lagt til Drammen. Løypa starter i Byparken i Drammen sentrum og går opp til Landfalltjern via Spiralen og ned til Byparken igjen. Mellom 08.00 og 09.00 kommer klassene og elevene sendes puljevis avgårde.  

Ved Landfalltjern blir det slakk line, hoppetau, kanonball og konkurranser.  

For informasjon om arrangementer i resten av landet eller bilder, ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Mari Stephansen på mari.stephansen@dnt.no/ 952 90 730.  

Fakta om OPPTUR:  

· Nasjonal turdag for åttendeklassinger, arrangert av DNTs medlemsforeninger  

· Går i år av stabelen for 11. gang  med over 34.000 ungdommer, noe som tilsvarer over halvparten av landets 8. klassinger. 

· Turene er om lag 10 km lange og går til en topp eller lignende i nærområdet  

· DNTs medlemsforeninger merker en løype til en topp eller et utsiktspunkt, og stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem  

BLI MED PÅ OPPTUR-KONKURRANSEN, VINN KLASSETUR, SKO OG GYMTIME MED KJETIL JANSRUD

Viking Footwear inviterer til OPPTUR - konkurranse der premien er støtte til en klassetur i regi av DNT.

Viking Footwear bidrar med 50.000 kroner til en klassetur - I tillegg får alle i klassen hvert sitt skopar fra Viking. Slik deltar du sammen med klassen din: 

·         Lag en film på maks to minutter. Filmen kan bestå av en rekke stillbilder (maks 20) med og             uten musikk, eller reelle filmopptak.

·         Bidrag sendes via WeTransfer (www.wetransfer.com) til konkurranse@vikingfootwear.com             innen 9.mai 2016. Merk filnavnet med Skole_klasse_sted.

INSTAGRAM:

I tillegg trekker Viking ut ti vinnere av de som legger ut bilde fra OPPTUR på Instagram #OPPTUR2016 og #vikingfootwear. Premien er OPPTUR-skoen "Dis" fra Viking.

Annonse