Våre beste familieferie-tips

Kan vi friste med familietur til Sota sæter?
Kan vi friste med familietur til Sota sæter? Foto: Marius Dalseg Sætre

Lurer du på hva familien skal ta seg til i sommer?


Sjekk ut DNTs familiecamper - vi garanterer noe for enhver smak!

Fjellferie er i vinden som aldri før. Enten du har lyst å fiske, lære om villmarksliv, gå på korte eller lange turer, lage mat i det fri, eller bare ha det gøy på tur med familien din i sommer, kan du ta med store og små og bli med på et av DNTs enestående familietilbud. 


Morsomt for hele familien

Dato: 4. - 5. juni
I leiren bak Breitinden blir det sosialt samvær, matlaging i det fri og masse lek! Vi deler store og små barn i hver sine grupper, og arrangerer passelig utfordrende aktiviteter. Turen er spesielt tilrettelagt for barn mellom fem og tolv år.
Dato: 24. - 26. juni
En helg for de aller sprekeste og tøffeste barna over tolv år, som er turmotivert for å gå en hel dag og som VIL oppleve Trolltunga som henger ca 700 meter over Ringedalsvannet i Skjeggedal. En uforglemmelig opplevelse, som toppes med et lite adrenalinkick. Våger dere?
Dato: 25. - 26. juni
Turen er beregnet for alle som ønsker å  oppleve litt villmarksliv, og som har lyst å teste fiskestanga, enten man er erfaren fisker eller at man har lyst å prøve dette for første gang. 
Vestfold byr på mange fiskeperler, og et nettverk av skogsbilveier gjør de fleste vann lett tilgjengelig.

FAMILIELEIR PÅ SANDSA
4. - 9. juli
Toppturer, barkebåtrace, gjørmebading, bekkeklatring og pinnebrødsteking er blant aktivitetene på Barnas Turlags populære familieleir på Sandsa. Turen byr på uforglemmelige friluftsopplevelser for barn fra 0 til 13 år.
Dato: 8. - 10. juli

Velkommen til familiehelg for barnefamilier på den betjente hytta Storerikvollen i Sylan. I naturskjønne omgivelser kan barnefamilier delta på ulike turer og aktiviteter som bading, bygging av sandslott på sandstranda, natursti, turer, fisking, ballaktiviteter, popcorn på bål, eventyr i lavvo, samt mye lek og moro. Overnatting blir på Storerikvollen som på dette tidspunktet er betjent. Måltider vil bli servert på hytta. Dette blir stas!  

Dato: 11. - 15. juli
Hva er vel bedre enn fem dager med ulike aktiviteter, turer, lek og moro for hele familien og andre barnefamilier på idylliske Jøldalshytta? På campen blir det tilrettelagt for mye lek og moro.Vi arrangerer ulike fjellturer i nærområdet og aktiviteter som natursti, fisking, padling/roing, garnsetting, sløying av fisk, slakk line, ulike gjemselstyper, ballspill, popcorn på bål, tauaktiviteter, eventyrstund og bading. Dette blir en super start på sommeren!

FAMILIECAMP I SYLAN
Dato: 11. - 15. juli
Her blir det fjellturer i nærområdet, samt masse lek og moro på tur og rundt hytta. Vi har aktiviteter som natursti, fisking, slakk line, ulike gjemselstyper, ballspill, popcorn på bål, tauaktiviteter, eventyrstund, leking i bekken, bading og kanskje får vi satt garn og sløyet litt fisk?

FAMILIELEIR PÅ ÅDNERAM
1. - 6. august
Turer i sommerfjellet, barkebåtrace, gjørmebading, kanoturer og pinnebrødsteking er blant aktivitetene på Barnas Turlags familieleir til Ådneram. Turen byr på uforglemmelige friluftsopplevelser for foreldre og barn fra 0 til 13 år. 
Dato: 12. - 14. august
Bli med på en helg full av spennende aktiviteter på Åkersætra for foreldre og barn opp til og med tolv år. Vi nevner blant annet kanopadling, fisking, mat på bål, orientering, natursti og barkebåtspikking i tillegg til masse annen lek og moro. Både sauer og kuer rusler rundt setervollen, og i idylliske Åsta vaker det harr og ørret. 

Merk at flere av turene har påmeldingsfrister.
På DNTs familieleirer har vi dyktige ledere, og både store og små treffer andre turglade familier som kan gi vennskap for livet! Kristin Oftedal, Barnas Turlag

Perfekt for småbarnsfamiliene

Blir ovennevnte turer i meste laget for dine søte små, bør du sjekke ut disse alternativene.

Dato: 27. juni - 1. juli
Dagene innerst ved Gjende fylles opp med Bukken Bruse-turer, leirleker, tunsysler og annen morsom uteaktivitet. Vi går på tur hver dag og finner en leirplass hvor vi finner på mye gøy sammen. Gjendebu ligger vakkert plassert i enden av Gjendevatn og er et barnevennlig sted og helt bilfritt. Her kan både barn og voksne få nye turvenner og det meste er tilrettelagt for foreldrene. Riktig ferie for hele familien!

Dato: 20. - 21. august
Bli med Barnas Turlag på en flott tur til Moastølen (625 moh). Dette blir en lett og fin tur med mye lek og moro for de små. Vi skal fyre bål og gå små turer. Bading og blåbærplukking blir det også.

Ferie på en betjent hytte

Det er spesielt populært for barnefamilier å bo fast på en betjent hytte når de skal på tur. Kanskje er det fordi disse drives av et vertskap, og du får måltider servert? De fleste hyttene har enkel, god standard med strøm, dusj og tørkerom for turtøy. I tillegg er det svært sosialt både for barn og voksne å bo på en betjent hytte. Selvsagt har hyttene også nesten utallige muligheter for korte og lange turer.

Disse hyttene anbefaler vi spesielt for barnefamilier:

Sota Sæter

Breheimen

Denne vakre sæteren er 100 år gammel, og et supert startsted for turer inn til Breheimen.  Åpner 17. juni.

Liomseter

Langsua

Ligger vakkert til på setervollen, med masse flotte turmuligheter. Åpner 24. juni.

Fondsbu
Jotunheimen

Ligger vakkert til ved praktfulle Eidsbugarden og midt i Jotunheimen med ruter og utfordringer på alle nivåer.  Åpner 1. juli.

Gjendesheim
Jotunheimen

Tusenvis av fjellvandrere kommer hit hvert år for å gå den berømte Besseggen. Vakkert beliggende ved Gjende. Åpner 10. juni.

Glitterheim

Jotunheimen

Ligger vakkert til i den flotte Veodalen, ved foten av Norges nest høyeste fjell, Glittertind. Åpner 24. juni.

Bjørnhollia
Rondane

Sør i dette fantastiske fjellområdet med høye topper og lune dalfører, ligger et koselig hyttetun og venter på deg. Åpner 17. juni.

Preikestolen fjellstue

Ryfylkeheiane

Helårsåpent, og med masse aktiviteter! Et flott sted å ta med barna.  

Gjevilvasshytta

Trollheimen

Som en staselig kongsgård troner Gjevilvasshytta oppe i lia over vannet. Hytta er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden. Åpner 24. juni.

Jøldalshytta

Trollheimen

Jøldalshytta representerer på mange måter "arvesølvet" i fjellet, og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for både små og store. Åpner 24. juni.

Eiksetra

Drammensmarka

Helårsåpne Eiksetra ligger ved Garsjø, nord for Drammen og er et utmerket utgangspunkt for turer innover i Finnemarka. 

God tur!

Visste du at DNT sender fem barnefamilier på tur gjennom hele 2016? Det er fordi vi vil vite mer om hvordan tilbudene våre oppleves for en helt gjennomsnittlig familie, slik at vi kan legge enda bedre til rette for deg. Lurer du på hvem testfamiliene våre er, eller hvordan de har det på tur? Følg dem her
Alle foto: 
Marius Dalseg Sætre

Annonse