Prisdryss på Vinjerock

Kristin Bjørnengen (29) og Sara Leeves (28) fra Elverum stakk av med den prestisjetunge "Gnagsårprisen" under årets Vinjerock.
Kristin Bjørnengen (29) og Sara Leeves (28) fra Elverum stakk av med den prestisjetunge "Gnagsårprisen" under årets Vinjerock. Foto: Elin Hansson

Tradisjonen tro delte DNT Ung i samarbeid med Alfa ut gnagsårprisen på Vinjerock i år. Prisen gikk til to jenter som har vadet seg gjennom Skarvheimen til Jotunheimen midt i den verste snøsmelte tiden. 100 flaxlodd fra Norsk Tipping gikk til ei jente som hadde alle rette på FestivalTippen. 

Hvert år i slutten av juni begynner ivrige festivaldeltakere å hvalfarte til Vinjerock. De ivrigste går flere hundre kilometer for å være med i konkurransen om den gjeveste prisen i norsk festivalhistorie, nemlig Gnagsårprisen. 

Rockere til fjells

Om du oppholder deg i Jotunheimen i midten av juli er det store muligheter for at du treffer på en litt annerledes type fjellfolk. De setter like stor pris på naturopplevelsene, den friske lufta og stillheten i fjellet, men målet med turen er av det mer høylytte slaget. De er på vei til headbanging, rockemusikk og lyngfest ved Eidsbugarden. Slik var det nemlig for Sara Leeves og Kristin Bjørnengen fra Elverum som gikk fra Finse til Eisbugarden og tilsammen var innom ni hytter på sin vei.

Vadet til festival

Lørdag kveld ble Sara og Kristin kåret til festivalens sprekeste fjellvandrere. DNT Ung deler hvert år ut Gnagsårprisen til den eller de som er innom flest DNT-hytter på vei til festivalen. Vinneren får flotte premier fra Alfa Sko, Bergans og DNT, og gratis festivalpass til neste års Vinjerock.

- Vi ønsker å inspirere flest mulig til å utforske den norske fjellheimen. Og turen i seg selv er jo premie nok synes jeg. At du i tillegg har sjansen til å vinne så mye fint utstyr OG festivalbilletter er vel verdt et gnagsår eller to, smiler DNT ung-leder Hanna Melhus.

Kristin og Sara fikk ikke gnagsår på turen, derimot møtte de andre utfordringer. 

- Vi vadet vel over tilsammen fire elver de tre første dagene. Ofte gikk vannet helt opp til låret, forteller Kristin. 

- Men nå har vi blitt skikkelig proffe vadere til gjengjeld, supplerer Sara. 

Jentene hadde ikke trodd de kom til å vinne hovedpremien, men leverte inn gnagsårpasset i håp om å kanskje få en trøstepremie. 

- Dette er helt fantastisk! Teltet skal vi dele, og skoene kommer godt med, for mine sko er helt herpa etter turen, ler Kristin. 

Festivalen for fotfolket

Vinjerock har i løpet av de åtte årene festivalen har eksistert gått i teten som aktivitetsfestivalen. DNT Ung arrangerer daglige fjellturer i det naturskjønne området rundt Fondsbu. 

Se flere turforslag her. 

Kunnskapen på prøve

Men det er ikke bare fysiske aktiviteter som finner sted på Eidsbugarden. Hvert år arrangeres også "Festivaltippen" i samarbeid mellom Norsk Tipping og DNT Ung. I år var det Hanna Cecilie Stene Nordal (20) som stakk av med 100 flaxlodd. 

- Dette er helt fantastisk! Nå gleder jeg meg til å skrape og teste lykken, sier hun. 

- Men jeg kommer ikke til å avsløre hvilket telt jeg bor i altså, legger hun til med et lurt smil.

Hanne Cecilie Stene Nordal stakk av med 100 flaxlodd fra Norsk Tipping. Her sammen med Hanna Melhus fra DNT Ung som delte ut premien.
Hanne Cecilie Stene Nordal stakk av med 100 flaxlodd fra Norsk Tipping. Her sammen med Hanna Melhus fra DNT Ung som delte ut premien. Foto: Elin Hansson

Hva er Gnagsårprisen? 

Konseptet er ganske enkelt. *Du printer ut eller henter et "gnagsårpass" før du legger ut på tur. 

*På hver turistforeningshytte du er innom på veien får du et stempel. 

*Den som kommer fram til Vinjerock med flest stempler i passet vinner. 

Annonse

Skrevet av Elin Hansson 19. juli 2014