Ny medlemsrekord for DNT

Nordmenn jubler når de kan være på tur.
Nordmenn jubler når de kan være på tur. Foto: Tonje Løvland

Turistforeningens medlemsmasse har vokst 24 prosent de siste ti årene, og kan juble over nærmere to prosent økning så langt i år. 

- Med det drittværet som har vært meldt i sommer er dette intet annet enn oppsiktsvekkende, sier generalsekretær Kristin Krohn Devold smørblidt, på skurrete telefonlinje fra toppen av Snøhetta. Hun er på Dovre for å oppleve DNT Oslo og Omegns nye flaggskip Snøheim, som ble åpnet 14. juli. 

- Forholdene i fjellet er fantastisk. Uansett vær. Medlemsstatistikken viser at norsk turkultur aldri har stått sterkere. Viljen til å røre seg i ferien er stor, utdyper Krohn Devold. 

Attraktivt tilbud

Økonomisjef Lars Ramus Sandvik i DNT forklarer medlemsveksten over tid med et attraktivt tilbud som omfatter stadig flere mennesker. Fellesturer, over 480 hytter og gode turmiljø skaper interesse og aktivitet.

- Folk vil ut på tur, gjerne sammen med andre. I tillegg er det opprettet lokale medlemsforeninger og turlag, som DNT Valdres. Det ble stiftet i 2011 og har en medlemsvekst på 41,8 prosent i 2012. Det er rekord, forklarer Sandvik. Det nøyaktige antall medlemmer pr. 1. august 2012 er 237 479. Det vil si at nesten en av tjue nordmenn er medlem i DNT. 

Eldrebølgen vises

Sammensetningen i medlemsmassen viser at eldrebølgen er markant også i Turistforeningen.  

- Mange går fra hovedmedlemsskap til honnør. Dette gjenspeiler seg også i tilbudet til seniorer. Det har de siste årene blitt større, bredere og mye mer aktivt. Mange lokallag har egne seniortilbud, som er svært populære. 

I følge Sandvik er medlemsveksten klarest i antall medlemmer som fornyer medlemsskapet sitt. 

- Det er tøft å bevare eksisterende medlemmer, men vi ser at vi klarer det gjennom å ha et attraktivt, allsidig tilbud med høy kvalitet. 

Eldrebølgen trives best på tur.
Eldrebølgen trives best på tur. Foto: Marius Nergård Pettersen

Annonse