Her får du garantert påskestemning

Den perfekte soloppgang på Glittertind.
Den perfekte soloppgang på Glittertind. Foto: Holger Peters

Påsken er høytid for fjellkos med familie og venner. Den Norske Turistforeningen legger til rette slik at du kan skreddersy din perfekte påskeferie.

–I år kom påsken litt brått på for mange, og ikke alle har rukket å planlegge påsketuren til fjellet. Men fortvil ikke, det er fortsatt mange muligheter, og vi kan garantere påskestemning i DNTs hyttevegger, sier generalsekretær i Den Norske Turistforeningen, Nils Øveraas.

De siste ukene har DNT jobbet for fullt for at fjellheimen skal være klar til påsketuristene. 4300 km løyper er kvistmerket, og alle betjente og selvbetjente hytter er utstyrt for å kunne huse alle som kommer på besøk. Se kart over DNTs merkede vinterløyper.

Har du fått med deg de nye fjellvettreglene?

Påskeåpne betjente hytter i massevis:-)

Glem PlayStation og iPad

Flere av hyttene til Turistforeningen har egne aktivitetsledere- og veiledere i påskeferien. Aktivitetslederne tar barna med på skilek, skiturer, snøhulegraving, aketurer og annen moro både ute og inne. Alt ligger mad andre ord til rette for at både barn og voksne kan få nye venner og minner for livet. Aktivitetslederne er på plass på følgende hytter mellom torsdag 24/3 til søndag 27/3:

For barnefamilier er det særlig populært å bo fast på en betjent hytte. Men det er også fint å gå fra hytte til hytte i påsken. DNT kan tilby betjente, selvbetjente og ubetjente hytter for enhver smak, ta en titt på ut.no. På noen av de ubetjente/selvbetjente hyttene kan man også være med på aktiviteter hvis man melder seg opp på forhånd, som for eksempel på Alexander Grieghytten og Ådneram.

Dropp bilen, ta toget!

Det er selvfølgelig veldig behagelig å laste bilen og kjøre til fjells, men hva med å prøve å ta toget i år? Det er kan være enklere enn du tror å ta toget til fjells. Her kan du se noen av reiseforslagene vi har satt sammen om du vil la bilen stå.

Ut på tur - aldri sur på fellestur

Fellesturer i påsken er populært, men fortsatt er det en og annen ledig langturplass. Her for eksempel:

• Påsketur i Jotunheimen 23.mars – 28.mars.
    Turen går gjennom sentrale deler av Jotunheimen, fra Sognefjellet til Gjendesheim. Fantastisk utsikt til Majestetiske tinder, topper og breer i variert terreng. Påskeaften feirer vi selvsagt på Gjendesheim, som er kjent for sitt gode kjøkken og hyggelig atmosfære. Bli med på skitur fra hytte til hytte i påsken, bedre og mer tradisjonell påske får du neppe.
  • turistforeningen.no/fellesturer finner du alle tilbudene våre. I påsken er det også mange nærturer, som trilletur, sykkeltur, tur i fjæra, fyrtur / sesongåpning, familietur og mye annet.

Ungdom?

Er du over 13 og litt lei familietur med foreldre og småsøsken? Hit kan du stikke på tur med andre ungdommer - sjekk her!

Påskefjellet venter!
Påskefjellet venter! Foto: Eivind Haugstad Kleiven