Rekordmange elever på tur

Onsdag 7. mai forlot halvparten av landets åttendeklassinger klasserommene og deltok på OPPTUR, den årlige turdagen i regi av Den Norske Turistforening (DNT).

Elevene deltok på 77 arrangementer fordelt over hele landet. I år var det rekordstor deltakelse med over 31 000 påmeldte.

DNTs generalsekretær Nils Øveraas var tilstede og heiet avgårde ungdommene som trosset sluddeværet i Oslo-området og startet turen ved Svarttjern på Romsås

-Her er det sporty innsats fra både elever og lærere. Målet med OPPTUR er å gi alle unge muligheten til å oppleve gleden ved friluftsliv, og bli kjent med turmuligheter i nærmiljøet. Noen elever er allerede mye ute i skog og mark. For andre er dette en helt ny opplevelse, sier Øveraas.

OPPTUR ble arrangert første gang i 2006 og gjennomføres av Turistforeningens lokale medlemsforeninger. De merker en løype til en topp eller et utsiktspunkt i nærheten og stiller med frivillige underveis for å sikre at alle kommer trygt frem. Turene er om lag 10 km lange og varer i 4-5 timer.

- Sammen med lærere over hele landet vil vi gi ungdommene en hyggelig dag og gode minner. Vi håper at elevene blir inspirerte til flere turer og uteaktiviteter, selv om været kunne vært bedre her i dag. Målet vårt er også at skolene skal se verdien av dette og oftere brukte naturen som klasserom, sier Øveraas.

En støvel og en sko: Variert fottøy på OPPTUR 2014 på Romsås
En støvel og en sko: Variert fottøy på OPPTUR 2014 på Romsås Foto: Sindre Thoresen Lønnes