Endelig Vinjerock

- Det er så viktig å kosa seg, sa Aasmund Olavsson Vinje og slikt blir det festival av.

Ventetiden har vært lang for de over 3000 festivaldeltakerne som nå slår opp telt og gjør seg klare for en real festivalhelg. Billettene til Vinjerock 2012 ble i desember revet vekk i løpet av bare to timer. Musikkfestivalen som holder til på Eidsbugarden i Jotunheimen tok pause i fjor og har i år vokst seg større og mer populær en noen gang. 
Suksessoppskriften for Vinjerock er tallrike konserter, unike muligheter til å boltre seg med varierte aktiviteter og blide festivaldeltakere. Og kos. For på Vinjerock kan man ikke få sagt det mange nok ganger: Det er SÅ viktig å kose seg!
Den Norske Turistforening er samarbeidspartner med Vinjerock. På festivalområdet finner du en egen turinformasjon som gir Vinjerockere de beste tipsene for hvor de kan gå. Har man lyst på trivelig turfelleskaå går det DNT-fellesturer til Galdeberget og Langeskavltinden som begge er over 2000 meter høye. Man kan også lære seg å padle kajakk eller orientere seg ved hjelp av kart og kompass.
Årets høydepunkt på Fondsbu
På turisthytta Fondsbu er det fullt hus og bestyrer Solbjørg Kvålshaugen er i sving med å betjene den lange køen av glade festivalfolk som har samlet seg i resepsjonen. Hun tar seg allikevel tid til en liten prat og kan fortelle og gode besøkstall så langt denne sommeren.
- Denne sesongen har vært veldig bra, langt bedre enn tidligere år. Veldig god trafikk både i juni og juli. 
Solbjørg tror at TV-serien ”Fjellfolk” kan ha vært med på å gi litt ekstra effekt på besøkende til Fondsbu.
- Veldig mange henviser til serien når de bestiller. Nesten alle som kommer innom her har sett ”Fjellfolk”.
Solbjørg er klar for fulle hus også denne helgen i forbindelse med Vinjerock. 
- Dette har vi jo vært med på før, og jeg veit at det blir fullt trøkk de nærmeste dagene. Det blir å jobbe fra tidlig om morgenen til seint på kvelden. Men vi har forberedt oss veldig godt, og jeg har god hjelp fra alle de andre som jobber her.
Hun gleder seg stort til festivalen, og innrømmer at det var et savn da festivalen tok ett års pause i fjor.
- For oss er dette årets desiderte høydepunkt selv om det er travle dager, smiler hun.
Frister med fjell
Silje Simonsen (28), Kaia Solland (30) og Anne Kristine Amble (29) fra Oslo er på utkikk etter en god plass å sette opp teltene sine. Før bostedet settes opp for de neste dagene må de prøveligge. 
- Det er viktig å finne en plass med god komfort, smiler Anne Kristine der hun ligger langstrakt i lyngen.
Silje har vært på festivalen før, mens de to andre er ferske. 
- Vi har fått anbefalinger fra mange om å dra hit.  Vi kjøpte billetter tidlig, lenge før noen av bandene var annonsert. Det er jo beliggenheten og muligheten for å gå turer som trekker oss hit. Musikken blir en knallbra bonus.
Jentene har planlagt to turer i løpet av langhelgen til fjells. I tillegg skal de delta på multisport-konkurransen.
- Først skal vi ta en kort tur til Høgbrøtet. Senere skal vi også være med på en guidet tur til Uranostind. Det gleder vi oss masse til!
Treffsted for fjellfolk
Eivind Venås 31 fra Hemsedal var en av mange som valgte å gå på tur inn til Eidsbugarden. Han hadde meldt seg på en fellestur i regi av festivalen, og i tre dager gikk de fjellturer med basecamp på Torfinnsbu.
- Jeg meldte meg på tur for å treffe andre turfolk og da blir det også artigere på festivalen siden man da kjenner flere. 
Turgjengen har både vært på topptur og vandret nede i dalene i løpet av dagene.
- Spesielt godt likte jeg toppturen til Leirungskampen (2079moh.), det var moro å komme seg litt opp i høyden.
Eivind er fornøyd med valg av oppkjøring mot festivalen.
- Vinjerock er jo bare tre dager så det er fint å kunne få seg en skikkelig tur i fjellet først.

Annonse