Ny daglig leder i DNT Oslo og Omegn

Henning Hoff Wikborg kommer fra jobben som daglig leder i DNT Drammen og Omegn Turistforening hvor han har vært de siste 6 årene. Foto: Sindre T. Lønnes

Henning Hoff Wikborg (50) er tilsatt som ny daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

I 2008 gjorde Wikborg et verdivalg, da han gikk fra en krevende stilling som advokat og over i en virksomhet som lå nærmere hjertet.

Filosofien til Henning er at et enklere liv er et godt liv. Målet og ønsket er å bidra til å spre livsglede gjennom friluftsopplevelser. Henning er opprinnelig Oslogutt og da stillingen som daglig leder i DNT Oslo og Omegn ble ledig, var det ikke tvil om at dette var jobben han ønsket seg. Han har et stort hjerte for DNT og DNT Oslo og Omegn, hvor han har vært medlem siden han var liten.

Turmann
Henning Hoff Wikborg er en aktiv person som er mye på tur, til fots, på ski og på sykkel. Og han er veldig godt kjent i Oslomarka. Han bor nær marka og er flittig bruker av stiene og hyttene.
Det er med både ydmykhet og stolthet at jeg nå skal få bli med på å utvikle det fantastiske tilbudet DNT Oslo og Omegn står for, forteller Henning. Med hele Oslomarka og nær alle fjellområder i Sør-Norge som arbeidsområde, er det et omfattende tilbud å arbeide med.

Erfaring med byutvikling
- Jeg er glad for muligheten og spent på oppgavene som venter i Oslo. Jeg mener at vi har fått til mye i Drammen de siste årene, særlig i forhold til bynære tilbud. Nå ser jeg fram til å jobbe med videreutvikling og fornyelse av DNT Oslo og Omegn, sammen med ansatte og de mange frivillige som er knyttet til foreningen.

Henning Hoff Wikborg tiltrer stillingen i midten/slutten av august.

- Stort engasjement
Onsdag 23. april, vil han blir presentert på DNT Oslo og Omegn sin generalforsamling.
Styreleder Siri Hatlen sier: «DNT Oslo og Omegn er en stor og viktig organisasjon i DNT systemet. Det har vært en utfordrende oppgave å velge ny leder. Det var 80 søkere til stillingen og flere av dem var svært godt kvalifiserte. Et enstemmig styre landet til slutt på Henning Hoff Wikborg og vi er glade for at han har et stort engasjement og er motivert for å ta fatt på viktige oppgaver sammen med oss.»

Fakta DNT Oslo og Omegn:
Den største medlemsforeningen i DNT systemet med 75 000 medlemmer, 105 hytter og 40 ansatte.
Virksomhet i Oslomarka, Jotunheimen, Huldreheimen, Breheimen, Hardangervidda, Skavheimen, Femundsmarka, Rondane og Dovre.
Sverre A. Larssen har ledet foreningen i 33 år og går av som daglig leder til sommeren.