Ta med barna ut!

Mamma Evy Eriksen på Sognsvann med Nora i hånden og lillebror Ludvik i bæremeisen
Mamma Evy Eriksen på Sognsvann med Nora i hånden og lillebror Ludvik i bæremeisen Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Barn ingen hindring! Utnytt det fine vårværet til utendørsaktiviteter som er morsomme for både voksne og barn. 

Har du barn kan det være krevende å finne tid til trening. Men tar du med barna ut på aktiviteter som passer til både voksne og barn, gjør dere noe morsomt sammen samtidig som hele familien får rørt på seg. 

Gjør det overkommelig! Dere trenger ikke dra lenger enn til nærmeste strand eller skogholt. Men vil du gjøre noe litt ekstra, arrangerer Turistforeningen hver uke turer over hele landet som passer for barn. Her er noen smakebiter på aktiviteter denne uka: 

  • Utendørsklatring for barn på Seim i Sunnhordaland onsdag. 
  • Spikketur til Bamblevannet i Telemark lørdag. I tillegg til spikking blir det grilling av pølser og pinnebrød, natursti og lek. 
  • Turer med orrhaneleik i Hedmark: Stange fra fredag og Gåsbu fra lørdag. Det blir telting og leirbål om kvelden, og du våkner til lyden av orrhanen som kan ses og høres fra teltåpningen. Tilsvarende tur med orrhaneleik ved Holmestrand og tiurleik i Nedre Eiker fra lørdag til søndag.
  • Stavanger friluftssenter på Dyrsnes inviterer søndag til naturdagene for hele familien med et vidt tilbud av ulike aktiviteteter for hele familien. Det blir skattejakt, pil og bue, kanopadling, gullgraving, lokalhistorie, naturutstilling, grilling, kafé og mye mer. 
  • For de som vil på lengre tur kan vi anbefale å bli med på vintertur fredag til søndag med hundespann fra Haukeliseter i Vinje i Telemark! Med hundespann og ski legger man i vei inn på fjellet, med overnatting i lavvo/telt og god stemning rundt bålet om kvelden. Alle får kjøre med hundeslede og delta i mating og stell av hundene. 

Vil du ha flere turtips og aktiviteter for barn i nærheten av der du bor? Finn ditt lokale Barnas Turlag.  

Synes du det er tungt å motivere barna til å være med på turen? Her finner du ti tips til en vellykket tur med barn + 10 lengre turer som egner seg å ha med barn på.

Annonse