Drømmeavslutning på påsken!

Nå må du pakke sekken og skyndte deg til fjells, det blir sol!
Nå må du pakke sekken og skyndte deg til fjells, det blir sol! Foto: Kristina Horvath

- Jeg vil bare oppfordre til å pakke sekken, hive seg på et tog eller i bilen og komme seg til fjells. Det er nydelig forhold, og dette blir en fantastisk avslutning på påsken, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforeningen fra Rondane.

Nå kommer drømmeværet i følge meteorologene.

Vind, men rekordbesøk på noen hytter

Sterk vind mange steder har ført til at en del skiturister ikke har kunnet gjennomføre sine planlagte hytte til hytte turer. Men til tross for det melder flere hytter om meget godt besøk så langt i påsken. Rondvassbu i Rondane har tidenes beste påske noensinne, også Bjørnholia i samme område melder om beste påsken på fire år. I Jotunheimen kan Gjendesheim fortelle om et betydelig oppsving i besøket, og rapporterer om den beste påsken på seks år.

Nyt stemningen
-  Våre betjente hytter melder om fine forhold og gjør sitt ytterste for å gi den tradisjonelle hytteopplevelsen til sine gjester. God lokalprodusert mat er dekket på langbord når du kommer til hytta etter skitur. Den spesielle stemningen på en DNT-hytte er noe jeg unner alle å oppleve, legger Øveraas til.

Seks hytter du bør besøke nå
 Her får dere Den Norske Turistforenings tips til seks hytter som garantert gir påskestemning i siste liten.

Sota Sæter - Ligger flott til i Breheimen i Skjåk kommune i Oppland. Den over 100 år gamle setra, bestående av ti bygninger på et flott tun, og er veldig egnt for barnefamilier. Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. De byr på gode mattradisjoner, badstu og muligheter for å oppleve Jostedalsbreen, Tverrådaskyrkja og Fortundalsbreen. Man kan kjøre bil helt inn til hytta, og DNT setter også opp buss fra Oslo til Sota Sæter i påsken.

Svukuriset
  Den hyggelige fjellgården i Femundsmarka arrangerer hundeturer for barn og guidede turer med isfiske og bål. Vertskapet melder om veldig godt skiføre og bra med snø, og ønsker velkommen til en hyggelig påskeopplevelse. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for de som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for de som skal bo fast noen dager. Terrenget rundt Svukuriset er lett og variert og egner seg veldig godt for barn. Du kan gå milelange skiturer i alle retninger nesten uten å møte andre mennesker eller spor av sivilisasjon. Men både reinsdyr, ryper og harepus vil du garantert få se.

Gjendesheim
 Du kan kjøre bil helt inn til hytta og i påsken setter DNT også opp direktebusser fra Oslo. Med Jotunheimen for dine føtter er det utallige muligheter for drømmepåske ved Gjendesheim, som er kjent for et hyggelig mål for småbarnsfamilier som vil ha deler av påskeferien i fjellet. Hytta er også  et supert utgangspunkt både for de som vil gå fra hytte-til-hytte inn i Jotunheimen, og mange 2000-meterstopper er enkelt tilgjengelig for toppturentusiaster.

Nedalshytta
  Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet, og er et eldorado både for toppturentusiaster, barnefamilier og tradisjonelle fjellturister. Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er en del av den populære helårsruta "firkanten" som går både på norsk og svensk side av grensen. I området rundt Nedalshytta er det fantastiske dagsturmuligheter, noe som også gjør hytta til et godt utgangspunkt for barnefamilier som ønsker å bo fast.

Rauhelleren
 Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier.

Iungsdalshytta
  Skarvheimen melder om store mengder snø i påsken, og på den minste og av DNTs betjente hytter får du garantert påskestemning. Hytta er selvforsynt med kjøtt, fisk og meieriprodukter, og kokken tryller frem de lekreste retter til sultne fjellvandrere. Iungsdalshytta ligger midt i imponerende fjellterreng, med mange flotte og varierte turer i området rundt hytta.