Nå kommer drømmepåsken!

Gode værmeldinger i de fleste fjellområder gir muligheter for drømmepåske i siste liten.
Gode værmeldinger i de fleste fjellområder gir muligheter for drømmepåske i siste liten. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Etter en stormfull palmehelg er det nå duket for solskinn og tradisjonelt påskevær i fjellet. Og det er ikke for sent å oppleve drømmepåsken på en DNT-hytte.

Til tross for sen påske har høyfjellet store mengder snø. Nå spår meteorologene strålende solskinn. Det gir muligheter til å oppleve drømmepåsken på fjellet de nærmeste dagene. 

- Våre betjente hytter melder om fine forhold og gjør sitt ytterste for å gi den tradisjonelle hytteopplevelsen til sine gjester. God lokalprodusert mat er dekket på langbord når du kommer sliten til hytta etter tur. Den spesielle stemningen på en DNT-hytte er noe alle bør oppleve, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

Les også: De beste påsketipsene

Fem hytter du bør besøke nå
 Alle de betjente DNT-hyttene har ledige plasser til påskehungrige fjellfolk. Her får dere Den Norske Turistforenings tips til fem hytter som garantert gir påskestemning i siste liten.

Svukuriset
 Den hyggelige fjellgården i Femundsmarka arrangerer hundeturer for barn og guidede turer med isfiske og bål. Vertskapet melder om veldig godt skiføre og bra med snø, og ønsker velkommen til en hyggelig påskeopplevelse. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for de som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for de som skal bo fast noen dager. Terrenget rundt Svukuriset er lett og variert og egner seg veldig godt for barn. Du kan gå milelange skiturer i alle retninger nesten uten å møte andre mennesker eller spor av sivilisasjon. Men både reinsdyr, ryper og harepus vil du garantert få se.

Gjendesheim
 Med Jotunheimen for dine føtter er det utallige muligheter for drømmepåske ved Gjendesheim, som er kjent for et hyggelig mål for småbarnsfamilier som vil ha deler av påskeferien i fjellet. Hytta er også  et supert utgangspunkt både for de som vil gå fra hytte-til-hytte inn i Jotunheimen, og mange 2000-meterstopper er enkelt tilgjengelig for toppturentusiaster. I påsken setter DNT opp direktebusser fra Oslo til hytta.

Nedalshytta
Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet, og er et eldorado både for toppturentusiaster, barnefamilier og tradisjonelle fjellturister. Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er en del av den populære helårsruta "firkanten" som går både på norsk og svensk side av grensen. I området rundt Nedalshytta er det fantastiske dagsturmuligheter, noe som også gjør hytta til et godt utgangspunkt for barnefamilier som ønsker å bo fast.

Rauhelleren
 Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier.

Iungsdalshytta
 Skarvheimen melder om store mengder snø i påsken, og på den minste og av DNTs betjente hytter får du garantert påskestemning. Hytta er selvforsynt med kjøtt, fisk og meieriprodukter, og kokken tryller frem de lekreste retter til sultne fjellvandrere. Iungsdalshytta ligger midt i imponerende fjellterreng, med mange flotte og varierte turer i området rundt hytta.

På Iungsdalshytta er det masse snø og gode forhold. Og nå kommer sola!
På Iungsdalshytta er det masse snø og gode forhold. Og nå kommer sola! Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Annonse