Suksess med seniorturer

Statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg med turlaget på Ellingsrud
Statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg med turlaget på Ellingsrud Foto: Katrine Gramnæs

De siste tre årene har flere tusen eldre vært med på ukentlige nærmiljøturer i regi av Turistforeningens prosjekt «Aktiv i 100». Fredag ble statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg med på skogtur i Østmarka.

Statssekretæren fra Helse- og omsorgsdepartementet fikk følge med daglig leder i DNT Oslo, Sverre Larssen, og den faste turgjengen som møtes hver uke på Ellingsrudåsen T-banestasjon.

-Det er stor interesse for disse turene som foregår på dagtid hver uke. Mange synes det er hyggelig å komme seg ut og ha noen å gå på tur med. Dette handler både om sosialt fellesskap og naturopplevelser, fortalte Sverre Larssen.

Statssekretæren så ut til å trives på den to timer lange skogturen med pølsegrilling underveis. Hun var imponert over tilbudet DNT har etablert.

-Dette er viktig for å fremme folkehelse! Det er tre typer helseproblemer mange sliter med: psykisk helse, muskel- og skjelettlidelser og overvekt. Å få være med i et aktivt miljø som dette hjelper for alle disse tre, sa Nøklebye Heiberg.

Prosjektet «Aktiv i 100» har pågått i tre år med støtte fra Helsedirektoratet og Direktoratet for naturforvaltning. Hver uke møtes sju lokale turgrupper i Oslo og fire Bergen for å gå turer i nærmiljøet. Antall deltakere var i 2013 på hele 3450.

DNT Oslo kunne fredag feire at «Aktiv i 100»-tilbudet i Oslo er to år og at turgruppe nummer sju ble opprettet samme uke.

-Det er stadig flere som ønsker å bli med på disse turene. Prosjektet har vært så vellykket at DNT nå ønsker å se på muligheten for å utvide tilbudet til flere steder i landet, kunne Larssen fortelle.