Ung og uten vinterferieplaner?
Her er DNTs beste tips!

Vinterferie på Haukeliseter?
Vinterferie på Haukeliseter? Foto: Åshild Woie

Mellom 13 og 18 år? La de voksne bli hjemme i vinterferien, og bli med DNT ung på en uforglemmelig tur!

– Bli med oss på tur for å oppleve noe helt nytt, og bli kjent med nye venner, oppfordrer leder for DNT Ung, Stig Øystein Schmidt, som mener vinterferien er den perfekte anledning for å prøve nye aktiviteter.
Enten du vil lære om ferdsel i fjellet eller prøve kajakkpadling for første gang, kan du bli med DNT ung på vinterferie. I tillegg til de mange turene og aktivitetene står over 500 hytter klare for å ta imot deg, over hele landet. Hos DNT ung har du mulighet til å lære mer om friluftsliv i trygge og sosiale rammer, uansett om du er en skikkelig friskus som elsker å gå på ski, eller om du er mest glad brettspill og bålkos.  

Fra enkle turer til krevende dager  

Giret på å ditche mamma og pappa i vinterferien? Hva med å ta med en venn for å lære noe nytt? Sjekk ut disse aktivitetene:   

  • På Hedmarken inviterer vi til VinterBaseCamp på Åkersætra for for barn og unge i alderen 11-15 år. Her skal vi kose oss med skileik, bål, kvikklunsj-turer, pilking, skredsøk og mye annet gøy. Alle overnattingene er innendørs. 24.-27. februar. Påmeldingsfrist 7. februar.  
  • For de litt mer erfarne ungdommene blir det i vinterferien arrangert basecamp på Standalhytta i Sunnmørsalpene. Studenter i friluftsliv tar deg med ut på aktiviteter på dagtid, men på kveldstid har dere selvhushold i egen fløy. Høres ikke det fint ut? Fra 22. til 25. februar. Påmeldingsfrist 14. februar.  
  • På Sørlandet kan du 22. – 24. februar bli med på vintercamp på Bjørnevasshytta. Dette er en spenstig camp for ungdom i alderen 12-16 år. Det blir skileik, turer og andre morsomme aktiviteter. Påmeldingsfrist 19. februar.  
  • Er du mellom 13 og 16 år? Bli med på en sosial vinterleir på Gjendesheim fra 20. – 24. februar! Mulighetene for hva du kan finne på er nærmest ubegrenset: topptur, skitur, snøhulebygging, isfiske og lek er bare noen av forslagene. Vi tar toget sammen fra Oslo. Påmelding kreves.  
  • Bli med på en sosial, utfordrende og artig basecamp ved Fondsbu om du er mellom 16 og 24 år. Målet er å samle turglade ungdommer som skal være masse ute. I løpet av dagene her får du garantert nye turvenner. Påmelding kreves.  

Dette er bare et lite utvalg av DNT ungs aktiviteter. Husk at du alltid kan finne informasjon om aktiviteter og turer som arrangeres i ditt nærmiljø på dntung.no.

Lyst på hyttetur, men mangler hytte?  

Heldigvis har flere av DNTs hytter har åpne i vinterferien! Haukeliseter Fjellstue ved inngangen til Hardangervidda er helårsåpen. I Jotunheimen åpner Fondsbu 19. februar og Gjendesheim 20. februar. Gjevilvasshytta (Trollheimen), Sota sæter (Breheimen) og Svukuriset (Femundsmarka) er åpen i uke 8. Fredag 26. februar åpner Krækkja og Rauhelleren på Hardangervidda.  

Les mer om våre over 500 hytter her.  

Uansett om du velger å reise langt bort eller bare ta en kort tur er det noen ting det kan være lurt å tenke på. Tar du med deg disse turtipsene i sekken, er du sikret en god opplevelse:

  • Før du drar bør du undersøke vær og føreforhold. Skal du pakke ski eller fjellstøvler?  
  • Det er lett å glemme, så lag pakkeliste. Du skal kanskje huske både varme klær, brettspillene, noe godt å spise og mobilladeren? Sjekk ut vår anbefalte pakkeliste og se videoen om hvordan du pakker sekken.  
  • Kollektivt er kult! Å reise med buss eller tog er både sosialt og miljøvennlig.   
  • Underholdning og kos er viktig. Hva med å lage en quiz, eller forberede en spøkelseshistorie du kan fortelle rundt bålet?  

Husk å dele turen din med oss - vi vil gjerne se dine bilder! Bruk #dntung eller @dnt_ung på Instagram, eller post bildene på facebooksiden vår. 

Annonse