Flørt på fjellet

Sina Blix og Joakim Blix Prestmo la bryllupsreisen til Jotunheimen sommeren 2013. Fjellet er det perfekte stedet for å finne sin livspartner. Både nettdatingen "Fjelltreffen", fellesturer eller egne turer på fjellet fører ofte til varme følelser. .
Sina Blix og Joakim Blix Prestmo la bryllupsreisen til Jotunheimen sommeren 2013. Fjellet er det perfekte stedet for å finne sin livspartner. Både nettdatingen "Fjelltreffen", fellesturer eller egne turer på fjellet fører ofte til varme følelser. . Foto: Sindre Thoresen Lønnes

I over 20 år har DNT arrangert turer spesielt for dem som leter etter en kjæreste. Sjekk ut sommerens muligheter til å bli med på en av dem.

I  hele sommeren holdes en rekke såkalte singeltreff og – turer rundt om på norske fjell og vidder.  Dette er vanlige fellesturer, der alt er planlagt på forhånd og som ledes av en turleder. Eneste forskjell er at deltakerne er uten fast følge, men åpne for å treffe noen.

-    Fjellet er et mye bedre sjekkested enn byen. Her møter man mennesker med like interesser og praten går lett i peisestua om kvelden, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening.

Blodet bruser i fjellet
DNT lanserte kontaktannonsen «Fjelltreffen» i medlemsbladet Fjell og Vidde i 1987. Noen år etter ble den første singelturen arrangert.

-    Vi mottar med jevne mellomrom både bryllups- og babybilder fra folk som har funnet hverandre på Fjelltreffen eller på en av våre fellesturer. Det er utrolig hyggelig at turfolk finner kjærligheten. Kanskje den tynne fjellufta får blodet til å bruse litt raskere, smiler Habberstad.

Fjelltreffen er fremdeles en svært populær tjeneste. Hele 20 prosent av de som klikker seg inn på turistforeningen.no går inn på Fjelltreffen.

Ta sjansen!
Singelturer er som vanlige fellesturer, bare hakket mer sosialt. Man har ingenting på å tape på å bli med på tur med hyggelige mennesker. Har du ikke muligheten til å bli med på tur med det første, kan du også søke etter den rette på Fjelltreffen – det populære møtestedet for folk som søker turvenn eller kjæreste på internett. Så ta sjansen, under ser man en oversikt over vårens og sommerens muligheter:

Sommerens singelturer:
Singeltreff på Nedalshytta i Sylan. 45-55 år
Bli med på flotte fjellturer i eller rundt Sylmassivet.
20.-22. juni

Singeltreff Skarvheimen 40-50 år
Bo fast på Geiterygghytta sentralt plassert i Skarvheimen. Mulig for dans og grilling ved lavvoen.
25. -29. juni

Singeltur Jotunheimen 30 – 40 år
Gå fra hytte til hytte i Jotunheimen og opplev den fantastiske utsikten på Fanaråken Turisthytte.
9. -13. juli

Singeltur Hardangervidda, 40-50 år
Gå Hardangervidda fra nord til sør, samtidig som du blir kjent med nye mennesker.
9. -13. juli

Singeltur til Stavali Turisthytte på Hardangervidda, 25-55 år
Gå fra Kinsarvik inn til Stavali, som er kjent for sin lange stølshistore.
11. -13. juli

Singeltreff på Skogadalsbøen
Nydelig plassert vest i Jotunheimen ligger Skogadalsbøen. Ketil Thorbjørnsen spiller opp til dans på kveldene.
11.-14. juli

Singeltur i Sylan, 35-45 år
Møt andre turinteresserte mens du går gjennom den vakre naturen i Sylan.
23.-27. juli

Singeltur Alvdal Vestfjell/Rondane, 50- 60 år
Storslagen natur og hyggelig reisefølge venter på deg hvis du blir med på turen fra Alvdal Vestfjell til Rondane nasjonalpark.
28.-31. august

Singeltreff på Breheimen, 35-45
Sota Sæter Turisthytte er en flott hytte med bratte fjell på alle kanter, perfekt for en sosial helg på fjellet.
3.-7. september

Singeltur til Stavali, 55+
Gå fra Kinsarvik inn til Stavali, som er kjent for sin lange stølshistore.
12.-14. septemeber

Annonse