Hele Norge på søndagstur

Kom deg ut-dagen er vinterens store aktivitetsdag.
Kom deg ut-dagen er vinterens store aktivitetsdag. Foto: Margrete Skjeset

Fra Nordkapp i nord til Kristiansand i sør, i dag samles frivillige på 130 steder seg for å arrangere Norges største turdag. Gjennom Kom deg ut-dagene aktiviserer Den Norske Turistforening 50.000 mennesker over hele landet.

- Kom deg ut-dagen er en kom i gang-dag! Nå er vi i starten på vinterhalvåret og med denne dagen ønsker vi å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve den flotte norske vinteren, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas.

Selv om snøforholdene varierer i Norges land denne første helgen i februar, er det nok av aktiviteter du kan teste ut. Der det er snø er det skileik, orgeltramp, hoppbakke og akekonkurranse. Andre steder er det natursti, turer og leker.

En smakebit på friluftsliv
Blant de som i dag er lite fysisk aktive er friluftsliv den aktiviteten de helst kunne tenke seg begynne med. Kom deg ut-dagen er Turistforeningens måte å introdusere flere for alle mulighetene som finnes for et aktivt friluftsliv. DNT tilbyr ikke bare turer på fjellet, hver eneste dag arrangerer de frivillige turlagene aktiviteter i nærområdet der folk bor.

-  Vi ønsker at enda flere skal oppleve hvor morsomt og godt det er å bruke kroppen ute i naturen. Friluftsliv er den enkleste aktivitetsformen du kan drive med, og Kom deg ut-dagen skal gjøre enda flere oppmerksomme på alle mulighetene de har i nærområdet sitt, sier Øveraas.

- Finn andre arrangement på http://komdegut.turistforeningen.no

Kom deg ut-dagen har som mål å introdusere friluftsliv til flest mulig.
Kom deg ut-dagen har som mål å introdusere friluftsliv til flest mulig. Foto: Marius Nergård Pettersen
Turtippen fra Norsk Tipping er en populær aktivitet på Kom deg ut-dagen.
Turtippen fra Norsk Tipping er en populær aktivitet på Kom deg ut-dagen. Foto: Per Tore Molvær
FAKTA, KOM DEG UT-DAGEN:
Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og markeres to ganger i året over hele landet. I fjor var over 50 000 mennesker på tur sammen med Den Norske Turistforeningen. 2. februar 2014 arrangeres Kom deg ut-dagen på 130 steder over hele Norge. Den Norske Turistforeningen ønsker med denne dagen å blåse liv i den enkle, men viktige søndagsturen som alle kan være med på. Nå er det 48 av Den Norske Turistforeningens medlemsforening som arrangerer Kom deg ut-dagen, det er ny rekord og en økning på åtte medlemsforeninger fra februar 2013. Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med One Call og Norsk Tipping.

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 2. februar 2014