Mer aktivitet for de unge

DNT ung på topptur i Molde
DNT ung på topptur i Molde Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Den Norske Turistforening utvider stadig sitt tilbud mot ungdom. Resultatet er rekordmange medlemmer og stadig flere ungdomsgrupper.

- Dette er en fantastisk utvikling. Vi vil jo veldig gjerne at det skal finnes et tilbud for alle som har lyst å være med, og vi er på god vei. Det er supert at ungdommen er så engasjerte, ønsker å skape et miljø og ta med andre på tur og aktivitet, sier fagsjef for ungdom i DNT, Linn Jåthun.

31700 ungdomsmedlemmer
Ungdomsgruppa til Den Norske Turistforening har økt med 90 prosent de siste ti årene, og bare i år starter fire medlemsforeninger opp nye DNT ung-grupper. I fjor deltok 24.000 13-26-åringer på de mer enn 500 ulike aktivitetene organisasjonen arrangerer.

- Friluftsliv er i vinden som aldri før, og stadig flere ønsker en aktiv hverdag ute i naturen. Å få med ungdommen er viktig for oss, derfor har vi satt som mål at det skal være et ungdomstilbud i alle foreninger innen 2016.  DNT ung feiret 25-årsjuileum dette året, og har vært veldig synlige i media og på sosiale medier. Og det har ført til at flere har meldt seg inn, sier Jåthun.

Vil du bidra til DNT ung der du bor? Kontakt din medlemsforening!

Egen stilling for de unge
Det er ingen tvil om at det satses, og det offentlige er med. Sogn og Fjordane fylkeskommune har gitt Sogn og Fjordane turlag 500.000 kroner årlig i tre år for å utvikle tilbudet til barn og unge.

-Det er gøy at det er ståpåvilje og engasjement over hele landet. Vi vil at flest mulig skal oppdage tilbudet DNT har for ungdom. Det er så mye gøy du kan finne på, som hyttetur, toppturer, kajakkpadling, bre- og klatretur. Og rekordtallene viser jo at stadig flere blir hekta, sier Hanna Melhus, styreleder i DNT ung.

Slik starter du din egen ungdomsgruppe
Brekurs er en populær DNT ung-aktivitet
Brekurs er en populær DNT ung-aktivitet Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 15. november 2013