Rekordmange medlemmer

-    Målet er at hele Norge er medlem i Den Norske Turistforening, sier generalsekretær Nils Øveraas.
- Målet er at hele Norge er medlem i Den Norske Turistforening, sier generalsekretær Nils Øveraas. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Friluftsjenta Ane Tveit Christiansen (20) ble turistforeningens medlem nummer 250.000. Organisasjonen har de siste ti årene hatt en økning på 90 prosent blant ungdom.

Forklaringen på den store økningen er en sterkere friluftsinteresse blant den norske befolkningen, mener generalsekretær Nils Øveraas.

-    Det å gå på tur er en viktig del av den norske identiteten og stadig flere ønsker å bli fjellfolk. Det er flott at så mange ønsker å støtte arbeidet med å merke 22.000 km med sti og vedlikeholde nesten 500 hytter, sier han.

Selv om nye aktiviteter som kajakk, kiting og toppturer er populært blant ungdom, er det det fremdeles det tradisjonelle friluftslivet som står sterkest. I en undersøkelse gjort av TNS Gallup på vegne av DNT tidligere i år viser at fottur i skog, mark og fjellet er mest populært. Nordmenns favorittsted om sommeren er Jotunheimen.

Hele Norge på tur
-    Målet er at hele Norge er medlem i Den Norske Turistforening. Når vi vet hvor stor effekt friluftsliv har på folks livskvalitet, så er det viktigere enn noen gang at nye grupper oppdager gleden ved å være ute, sier Nils Øveraas.

Alle vil på vennetur
De siste ti årene har friluftsliv virkelig nådd ungdommen, med en 90 prosents økning blant ungdomsmedlemmer i DNT på 10 år. Det er nå 31.700 medlemmer mellom 13-26 år. Det viktigste for rekordmedlemmet å dra på vennetur.
-    På tur blir jeg bedre kjent med vennene mine. Vi får tid til den gode samtalen og det er gøy å oppleve ting sammen, sier Ane Tveit Christiansen.

DNT medlem nr. 250.000 fikk vennetur, DNT-nøkkel og turutstyr til en verdi av 10.000 kroner. DNTs turpartner Bergans gav ryggsekk og sovepose, DNTs samarbeidspartner Devold gav ullundertøy, lue og sokker og DNTs samarbeidspartner Kvikk Lunsj gav sjokolade, teppe og sitteunderlag.

Medlemstall i DNT:

2013: 250.965