DNT ung + Vinjerock = Sant

Endelig er det Vinjerock igjen!
Endelig er det Vinjerock igjen! Foto: Marius Dalseg

Endelig er det tid for Vinjerock igjen! Etter flere år avlysninger og mindre turer enn til vanlig gleder DNT ung seg ekstra mye til å være med på Vinjerock i år.

DNT ung har satt sammen et tilbud fylt med matkurs, toppturer, gratis lavterskelturer, kajakk-kurs, reparasjonsstand og turinformasjon under årets festival.

Vinn Gnagsårprisen! 

I mange år har DNT ung arrangert Gnagsårprisen for å hedre de som har gått til Vinjerock. I år er reglene som følger: For hver DNT hytteovernatting i juli 2022 får man ett lodd i konkurransen. Overnattingen må bevises ved ordrebekreftelse, kvittering eller bilde av protokollen. Dette må fremvises i DNT ung sin turinfo lørdag 23.07 kl 12:00. Med andre ord: ganske enkelt, veldig gøy!  

Det trekkes flere premier, blant annet en Vinjerock-billett til neste års festival og et par tursko fra Alfa.  

I tillegg til dette arrangerer DNT ung i samarbeid med Norsk Tipping en Tippeflax. Rundt om i hele camp-området henger det spørsmål. Når alle spørsmålene er svart på kan man levere svaret i turinfoen. Da er man med i trekningen av flaxlodd fra Norsk Tipping!  

Kom innom turinfoen og meld deg på!  

Hvor skal turen gå? 

Festivalområdet på Vinjerock ligger midt i et nettverk av mange flotte DNT-hytter. Man finner for eksempel Olavsbu i nord, Yksendalsbu og Slettningsbu i sør, Gjendebu og Gjendesheim i øst, og Skogadalsbøen i vest. Her kan man finne mange veier inn til Eidsbugarden ved hjelp av kartet på ut.no.  

DNT ung har samlet tre ulike tips til turer man kan ta inn til Vinjerock, men som også er fine resten av sommeren:

  • En kort vandretur inn til Vinjerock kan gå via Slettningsbu i sør, med ca 5 km inn fra Tyinstølen, og en marsj i overkant av 20 km inn til Vinjerock. Eventuelt kan man gå til Tyin og ta festivalbussen helt inn.  

  • Har du lyst til å gå en noe krevende hytte-til-hytte tur inn til festivalen kan du for eksempel ta bussen til Turtagrø, gå til DNTs høyestliggende hytte, Fannaråkhytta, og videre til Skogadalsbøen. Derfra kan man gå direkte til Fondsbu og Vinjerock, eller bruke en dag ekstra via Olavsbu. Turen tar ca. 4 dager.  

  • Et tredje alternativ er for de som kommer kjørende fra nord. Da kan man stoppe på Gjendesheim som ligger på østkanten av Jotunheimen, eller på de nyåpnede kafeen på Valdresflya, Flye13897, for en rast og en beinstrekk før man tar fatt på siste biten.  


DNT ung gleder seg til å se deg på Vinjerock! 


Skogadalsbøen er en av hyttene du kan legge turen innom på vei til Vinjerock.
Skogadalsbøen er en av hyttene du kan legge turen innom på vei til Vinjerock. Foto: Marius Dalseg

Annonse